NIŠTA LAKŠE

Vrijeme je da napravite domaću majonezu

27.03.2013 u 08:49

Bionic
Reading

Ako ste ljubitelji domaće kuhinje i lakih recepata, onda će vas oduševiti ova ideja o majonezi

Domaća majoneza jednako je ukusna kao i kupovna, a vrlo je brzo gotova i još k tome svježa. Čak i ako niste neki vrhunski chef u svojoj kuhinji, s majonezom ne biste trebali imati problema. Isprobajte recept za majonezu prema preporuci Huffington Posta i ovog Uskrsa, primjerice, napravite sasvim domaću francusku salatu.

Sastojci:

1 žutanjak (odvojiti od bjelanjka)
1 žlica Dijon senfa
Četvrtina žličice soli
1/2 žličice vinskog octa
Crni papar
3/4 šalice biljnog ulja
Voda, ako je potrebno

Priprema:

Za početak neka svi sastojci budu na sobnoj temperaturi, odnosno ostavite ih u kuhinji, izvan hladnjaka, sat vremena prije nego krenete s radom.

U jednoj zdjelici dobro izmiješajte pjenjačom žumanjak, senf, sol, ocat i malo papra. Miješajte oko 20 sekundi.

Nakon toga dodajte ulje po malo i cijelo vrijeme miješajte. Ulje treba doslovno dodavati kap po kap, a za to će vam trebati oko tri minute. Kako ćete dodavati ulje, majoneza će postajati sve svjetlija.


Ako vam se na kraju učini da ste dodali previše ulja i majoneza nije po vašem ukusu, možete dodati malo vode.