Kad nemate puno vremena, a žudite za nečim slatkim, onda je ovaj munja-kolač savršeno rješenje. Sočni biskvit, banane i višnje u kremi idealna su kombinacija
ljiljananieder.com i na Facebooku
Potrebni sastojci:
Tijesto:
3 jaja
15 dag šećera
1 vrećica šećera bourbon vanilija
1 žličica praška za pecivo
1 žlica kakaa
20 dag mljevenih lješnjaka
Preljev:
6 žlica čokoladnog mlijeka
2 žlice ruma
5 većih banana
sok od 1 limuna
Krema:
2 staklene kompota od višanja
8 dl soka od kompota
2 žlice šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
2 vrećice vanilin šećera
Ukrašavanje:
2 dl slatkog vrhnja
1 vrećica učvršćivača za šlag
293344,292257,291288,290356
Priprema
Lim za pečenje (24 x 32 cm) obložiti papirom. Pećnicu zagrijati na 175°C. Jaja mikserom kremasto miješati oko 1 minute. Šećer izmiješan s vanilija šećerom postepeno dodati jajima i nastaviti miješati oko dvije minute. Prašak za pecivo izmiješati s kakaom, dodati jajima sa šećerom i mikserom na najnižoj brzini izmiješati. Na kraju dodati samljevene lješnjake i kratko metlicom za snijeg izmiješati. Tijesto staviti na lim za pečenje, izravnati i peći oko 20 minuta. Pečeni biskvit ostaviti da se u otvorenoj, ugašenoj pećnici hladi oko 15 minuta.
Čokoladno mlijeko izmiješati s rumom. Biskvit izvaditi iz pećnice i preliti preljevom. Ostaviti da se potpuno ohladi. Banane oguliti, narezati na ploške jednake veličine i preliti sa sokom od limuna. Ploške banana posložiti po hladnom biskvitu.
Dvije staklenke kompota od višanja istresti u cijedilo i ostaviti da se cijede. Pritom dobiveni sok od višanja upotrijebiti za puding. Ukupna količina soka treba biti osam dl. Ako nam malo tekućine nedostaje, dopuniti vodom.
Dvije vrećice pudinga od vanilije izmiješati s dvije žlice šećera, dvije vrećice vanilin šećera i dva dl soka od višanja. Ostatak soka zagrijati i skuhati puding po naputku. Na kraju puding izmiješati s ocijeđenim višnjama i preliti po bananama. Kolač ostaviti preko noći u hladnjaku.
Dva dl slatkog vrhnja zajedno s učvršćivačem za šlag čvrsto izmiješati. Staviti u špricu za ukrašavanje kolača i kolač obrubiti s ružicama od šlaga, a po kolaču praviti munje od šlaga.