TRÈS CHIC

Za ljubiteljice francuskog chica: Ovo su tri trenda na koje vrijedi pripaziti ove jeseni

05.10.2024 u 07:30

Bionic
Reading

Jesen nam je došla u punom sjaju, a ako ste i vi zaljubljeni u stil Francuskinja, osobito Parižanki, poznatih po inspirativnim kombinacijama, sigurno će vas zanimati što će se nositi u mjesecima pred nama na pariškim ulicama

Potaknute, dakako, i hypeom oko nove, četvrte sezone 'Emily u Parizu', kombinacije koje s puno stila nose Francuskinje uvijek su jako zanimljive modnom svijetu.

U čemu je tajna francuskog chica? Karakteristika francuskog načina odijevanja je i u tome da je poželjan look koji se uvijek čini pomalo nedovršen, ali je ženstven i dotjeran.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Ova neodoljiva mješavina ležernosti i elegancije, tako specifična za Francuskinje, ono je što je čini toliko in. Ako se i vama sviđaju ovakvi stajlinzi, jedno je sigurno - ne morate biti rođena Francuskinja da biste uspješno isfurali ovakav stil.

GENIJALNA HUPPERT

Elegantna Isabelle: Francuska ikona stila ponovno je sve bacila u drugi plan

Pogledaj galeriju

Francuskinje se ove jeseni oslanjaju na ova tri trenda:

1. Modni trend: Dašak crvene

Prošle jeseni crvena je zamijenila ružičastu boju ljeta 2023. u znaku Barbie. Imamo dobre vijesti za sve njene obožavatelje, jer ova će moćna boja ostati s nama i ove jeseni - štoviše, i dalje će biti jedan od najvećih trendova. Francuskinje su je odlučile vrlo suptilno uklopiti u svoj izgled - ali samo dašak nje! Npr. džemper prebačen preko ramena, balerinke ili slingback cipele, beretka, torba… Zbog daška crvene boje svaki look odmah postaje moderniji, životniji i efektniji, pa čak i potpuno crni stajlinzi izgledaju sve samo ne dosadno.

2. Modni trend: Statement choker

Prošle godine bile su popularne statement naušnice, a ove jeseni zamijenit će ih choker ogrlice. One nipošto nisu novost za trendseterice jer se nakit iz 90-ih već vraćao na modnu scenu. No ove jeseni podiže se na viši nivo i postaje statement choker! Umjesto obične ogrlice, komad nakita sada krasi i privjesak koji posebno dobro pristaje uz lijepe pletene komade. Bez obzira na to hoćete li odabrati veliki, chunky ili mali privjesak - noseći ovu verziju chokera uvijek ćete biti u trendu.

3. Modni trend: Mary Jane balerinke

Jedno je jasno: Mary Jane balerinke bile su must have prošle godine. I dalje je sve jasno: ovaj hype neće samo tako nestati. Ove divne ženstvene cipele imat će mali, ali zgodan detalj te će, umjesto jednog, imati dva ili tri remena! I još jedna dobra vijest za ljubiteljice 'marti': varijante s remenčićima sad su dostupne i kao jesenska verzija omiljenih martensica.