hit model

Za ovim kaputom luduju Parižanke, a sada je stigao na police Zare

19.10.2024 u 18:53

Bionic
Reading

Slojevito odijevanje najbolji je, kako praktičan, tako i stilski, prijatelj jesenske sezone. A ove godine izgleda bolje no ikada zahvaljujući pelerinama, trendu koji je već bio najavljen na modnim pistama te sada stiže u trgovine kao apsolutni must-have

U beskrajnom ciklusu trendova koji svake sezone obilježavaju modnu scenu i zaokupljaju naše ormare uvijek se jedan posebno izdvoji. A nerijetko se odjeća za koju smo bili uvjereni da je više nikada nećemo staviti na sebe (poput remena s nitnama) ponovno nađe u izlozima.

Kao i svake godine, dizajni koje su veliki modni brendovi predstavili na njenom početku sada su definitivni trendovi jeseni. A uz maslinastu i bordo boju kao hitove sezone, ističe se kaput pelerina te je s modnih pista uskočio u dućane. I prema svemu sudeći, brzo će se preseliti u ormare zaljubljenica u modu.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jesenski trendovi na modnim pistama

Ove sezone brendovi kao što su Chloé, Ferragamo, Issey Miyake i Alaïa podigli su ideju jednostavnog, ali efektnog odijevanja na višu razinu.

Lagane tkanine bile su ključ za stvaranje drapirane vanjske odjeće koja je okruživala tijela modela, stvarajući ugodan, ali elegantan i profinjen izgled. U produžetku trenda slojevitosti, koji je toliko utjecao na modu posljednjih sezona, ovi predimenzionirani kaputi omataju poput deke u hladnim danima i obećavaju da će postati neizostavan komad za elegantnu jesen.

Trendovi na Zarinim policama

A ono što je prikazano na modnim pistama vrlo brzo je našlo mjesto i na policama Zare. Popularni high street brend ima dobar njuh za komade koji u rekordnom roku postaju modni hit, a kaput pelerina ima sve atribute za to da bude jedan od velikih favorita u borbi protiv hladnoće: udoban je, lak za kombiniranje i savršen za kreiranje laganog chic stila koji nam se toliko sviđa kod Parižanki.

Zara - kaput Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Zarina pelerina koju bi svaka Parižanka poželjela u svom ormaru

Riječ je o dugom, ali laganom kaputu koji bojom i tkaninom oponaša stil klasičnog balonera, ali istovremeno nudi dašak različitosti zahvaljujući efektnom detalju – preklopljenom ovratniku koji djeluje i kao podesivi ogrtač.

Prednje kopčanje mu je u obliku okomitog pojasa s gumbima i nošen je preko visokih kožnih čizama te uz XXL sunčane naočale, a izgleda apsolutno savršeno. Baš nalik na stil Victorije Beckham, koji, morate priznati, uvijek izgleda dobro. Cijena mu je 129 eura i dostupan je na Zarinim stranicama u veličinama od S do L.