retro stil

Zaboravite na balerinke: Ove udobne cipele dodaju centimetre i bit će veliki hit jeseni

17.09.2024 u 06:08

Bionic
Reading

Salonke niske pete i okruglog, bademastog vrha imaju svu potrebnu eleganciju koju možete poželjeti, a nećete je 'plaćati' nelagodom pri nošenju

Cipele bademastog vrha obožavaju ljubiteljice minimalističkog stila, ali i retro estetike, jako popularne proteklih godina. Nose ih brojne slavne ljepotice, a kao zvijezde novih kolekcija predstavili su ih i vodeći dizajneri.

Predviđa se da će biti najveća konkurencija balerinkama - što zbog estetike, što zbog udobnosti. Naime krasi ih široki vrh koji ne steže prste te niska peta koja garantira eleganciju, ali ne i nelagodu pri nošenju.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Salonke bademastog vrha s potpisom dizajnera

U skladu su i s trendom tihog luksuza, fenomena nošenja skupocjenih komada koji nemaju istaknut logo brenda, a u tom stilu predstavlja ih slavni The Row te je među prvima uveo 'bademaste' salonke.

Pieter Mulier iz Alaie, jednog od najpopularnijih brendova današnjice, također se okušao u dizajnu ovakvih cipela i predstavio nam jedan od najljepših modela.

Naime Alaia je u kolekciju proljeće-ljeto 2024. uvrstila salonke oblog vrha, četvrtaste pete i romantičnog remenčića oko gležnja, i to u chic bijeloj boji visokog sjaja.

O koliko se popularnim cipelama radi, samo su potvrdile kolekcije za jesen-zimu 2024.-2025. Maison Margiela dizajnirao ih je u cool rock stilu dok se Blumarine oslonio na estetiku inspiriranu 90-ima i 2000-ima, vraćajući saten u prvi plan.

Kako nositi salonke bademastog vrha?

Minimalistički stil salonki bademastog vrha već je osvojio street style scenu. Modeli sa suženim ili četvrtastim vrhom, debelim ili tankim potpeticama, u proljetnim bojama poput mliječnobijele ili sive, ali i crne i tamnocrvene, viđeni su na svakom uglu tjedana mode.

Poželjne su kombinacije s elegantnim drapiranim haljinama ili kožnim minicama, širokim hlačama ili uskim suknjama ili pak, poput Kendall Jenner, s bijelim mikro odijelom.

Njihova svestranost čini ih idealnom nadopunom svačije modne kolekcije, kao i činjenica da ćete ih s maksimalnom udobnošću nositi cijeli dan - pa postoji velika šansa i da će omiljene balerinke završiti dublje u ormaru!