svi ih žele

Udobne i chic u svakoj prilici: Ove balerinke su ultimativni hit jeseni

05.09.2024 u 07:07

Bionic
Reading

Nova sezona pred nama donosi i nove trendove, a omiljene sandale i natikače zamijenit će nešto više zatvoreni modeli cipela. I ove jeseni balerinke su u fokusu, iako, reći će mnogi, nikada nisu ni nestale s modne scene. Ipak, sada su neki od najpoželjnijih modela oni s potpisom brenda Le Monde Beryl, a obožavaju ih i slavne 'it' djevojke

Kada bi se morao izdvojiti model cipela koji je posljednjih sezona poharao modnu scenu, balerinke bi vrlo vjerojatno bile te kojima bi pripala titula vladarica street stylea.

Hit iz 2000-ih

Proteklih nekoliko sezona omiljenim cipelama s početka 2000-ih ponovno je porasla popularnost i nose se posvuda, bilo da su od kože, mreže, satena ili šljokica. I dok su kultne Chanelove balerinke i dalje ultimativna stilska ikona, sve više pažnje privlače i stilski dotjerane Mary Jane iteracije brenda Le Monde Beryl.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Za njima su posegnule i slavne dame čijem se stilu divimo - Sofia Richie, Alexa Chung, Kaia Gerber, Jenna Coleman, Daisy Edgar-Jones i Dakota Johnson.

Britanski brend stekao je svjetsku slavu

Le Monde Béryl je londonski brend koji su 2016. godine osnovale dizajnerice Lily Atherton Hanbury i Katya Shyfrin. Izvorno je lansiran nudeći modernu verziju papuča venecijanskih gondolijera s ciljem da ženama pruži chic opciju za nošenje tijekom dana i noći, bez potrebe za štiklama. I dok je sličan brend, talijanski Vibi Venezia, stekao slavu i naklonost trendseterica prodajom venecijanskih furlana, Le Monde Beryl kreirao je vrlo chic izgled balerinki.

Ti modeli sada dolaze u raznim nijansama kože, prekrivene konjskom dlakom, mrežicom, baršunom i šljokicama s nitnama – te pružaju bezvremensku svestranost.

Hit nastao 2020.

Brend je lansirao svoje Mary Jane modele u listopadu 2020., ali je lani prodaja porasla za više od 265 posto, što nije iznenađenje s obzirom na to koliko ih je utjecajnih zaljubljenica u modu s A-liste zgrabilo s polica i uvrstilo u svoje garderobe.

Vole ih poznati

Alexa Chung, engleska manekenka poznata po vrhunskom stilu, ima u više od jedne boje, a nosi ih s trapericama te svilenkastim slip i ljetnim cvjetnim haljinama. Dakota Johnson najradije ih pak nosi s krojenim hlačama dok je Jenna Coleman kombinirala srebrni par s kratkim odijelom, a Sofia Richie izabrala je baršunasti model s prekrasnom Pradinom haljinom nalik spavaćici.

Nose se uz sve

Iako popularne balerinke brenda Le Monde Beryl vole slavne osobe, one dolaze s relativno pristupačnom cijenom u rasponu 468 do 540 eura, ovisno o stilu. Ove super svestrane cipele, koje se mogu nositi u gotovo svakoj prilici, predstavljaju izvrstan dodatak capsule garderobi, a u galeriji bacite oko na neke od najtraženijih.

  • +11
Le Monde Beryl - balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo