moćan izgled

Modni trik koji je poharao modnu scenu: Baš svi sada nose sandale i balerinke u ovoj boji

03.09.2024 u 07:34

Bionic
Reading

Nakon vladavine modnog minimalizma trendseterice i 'it' djevojke žude za time da se istaknu. A nošenje crvenih cipela uz stilovima i oblicima najrazličitije stajlinge postao je najneočekivaniji i najpopularniji trend na modnoj sceni. Nema sumnje, ono što vam sigurno treba ove jeseni su crvene cipele

Teško da se ijedna boja može usporediti sa snagom crvene. Uz crnu, ne postoji boja koja je na isti način i istom snagom opsjela modnu industriju.

A ove godine groznica za ovom strastvenom nijansom otišla je korak dalje od vječnog ruža i potplata pa je crvena postala najtrendi boja godine. Pojavljuje se na svemu, od kupaćih kostima do haljina i, naravno, cipela.

Crvena boja kao vrući trend

Kada je riječ o crvenim cipelama, zavladala je prava pomama. Od čizama do sandala, Mary Jane modela, balerinki ili štikli, ovog je ljeta baš svaki model obojen u crveno i, zapravo, nije to samo trend sam po sebi, već i najbolji mogući stilski trik.

Potvrđuju to i međunarodni modni urednici i stilisti jer odlučuju dodati crvene cipele gotovo svakom zamislivom looku, bilo koje boje i stila.

Ovaj mali trik dodaje dašak boje i podiže svaki stajling na isti način na koji to čine crvene usne po pitanju make upa. A da su vječni hit, dobro zna Angelina Jolie, glumica kojoj je crveni ruž postao svojevrstan zaštitni znak.

Iako za ovim trikom s crvenim modnim detaljima, uključujući torbice, urednici i stilisti posežu već neko vrijeme, ovog su ljeta u fokus došle upravo cipele moćne boje jer se efektno suprotstavljaju lookovima u neutralnim i diskretnim tonovima, čime je taj kontrast još izraženiji.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Trik s detaljem u crvenoj boji

Posljednjih mjeseci teorija 'neočekivanog crvenog' postala je vrlo popularna. Osim što se koristi u modi dodavanjem crvenog detalja outfitu, ovaj je trik također efektan prilikom uređenja interijera dodavanjem malog komada namještaja ili slike u toj boji, a koji se tako razlikuju i ističu od ostalih predmeta u prostoriji.

  • +10
Crvene cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo