trend iz 90-ih

Omiljene cipele Carrie Bradshaw vrući su hit i baš ih svi žele u ormaru

18.08.2024 u 17:12

Bionic
Reading

Tjedan mode u Kopenhagenu postaje sve značajniji događaj na modnoj karti svijeta, ono što posebno privlači pažnju je street style stilski vještih Skandinavki. Ulice danske prijestolnice preplavili su odlični stajlinzi, a posebnu pažnju privlače omiljene cipele Carrie Bradshaw koje su posvuda. Kao da su iskočile ravno iz 'Seks i grada' ovo su trenutno neupitno najpoželjnije cipele

Tjedan mode u Kopenhagenu postao je važan igrač na međunarodnoj modnoj pozornici i često se smatra 'petim' gradom tjedna mode uz New York, London, Milano i Pariz. Poznat po svojoj predanosti održivosti i razigranim, modernim brendovima kao što su Ganni i Saks Potts, danska street style scena također je postala važan i vrlo utjecajan dio.

A na oblikovanje street style scene Kopenhagena uvelike utječe i način života u danskom glavnm gradu. Tako je zgodno napomenuti da je to grad u kojem uzvanici modnih događanja na revije dolaze biciklima i električnim skuterima. Stoga su moda i način života u tom gradu su neraskidivo povezani.

Aktualni street style trendovi su natikače i cipele s kitten potpeticama

Osnovo pravilo po pitanju trendova je njihova promjenjivost. Visoke potpetice gotovo sa scene su gotovo izgurale udobniji modeli natikača i sandala – upravo je to popularnost 'birki' diglo u visine. No, nakon pandemije mnogi dizajneri poput Versacea, Valentina i Saint Laurenta predložili su nam da ekstremno visoke platforme za povratak u 'novo normalno', no ta ideja nije predugo zaživjela – trendseterice su otkrile udobnost i nisu je se htjele samo tako odreći.

Street styleom su zavladale sve varijante balerinki i Mary Jane cipela, a ovog proljeća i ljeta nema tko nije nosio slingback sandale. Udobni modeli cipela posebno su dobro bili prihvaćeni u Kopenhagenu gdje su prošle godine svi nosili chick balerinke, od Alaïinih balerinki ukrašenih kristalima do Margielinih Tabi s razdvojenim prstima. Dok su ravne cipele dominirale posljednjih godina, čini se da su se ove godine vratile kitten potpetice kave su bile 90-ih.

TAKO DOBRI STAJLINZI

Skandinavska moda nikad nije izgledala privlačnije, a za sve je 'kriva' ova modna formula

Pogledaj galeriju

Sandale s kitten potpeticama kakve obožava Carrie Bradshaw

Ove sezone modne influnecerice i 'it' djevojke vratile su se visokim potpeticama, ali su zadržale željenu i dobrodošlu udobnost. Naravno, na ulicama danskog grada i dalje su snažno zastupljeni popularni modeli tensica i jelly sandala, ali najpopularnije cipele ovog ljeta su sandale iz 90-ih koje izgledaju kao da su stigle ravno iz arhive Carrie Bradshaw. Male, elegantne, a udobne potpetice daju završni dodir svakom izgledu.

A prema posjetiteljicama na revijama najpopularnija kombinacija kitten potpetica je klasična 'Carrie kombinacija' - s hlačama do koljena širih nogavica ili pak capri hlačama, čiji je povratak na scenu izazvao podjednaku količinu oduševljenja i zgražanja.

Dobitne kombinacije

Inače, Carrie, vječna modna inspiracija, preferirala je natikače s malom potpeticom (po mogućnosti s potpisom Manola Blahnika). A gotovo je za bilo za očekivati da će hit cipela iz 90-ih biti uparena s drugim nostalgičnim trendovima kao što su kratke hlače, balon suknje i kargo hlače.

A uz njih na modnoj sceni su se pojavile i potpetice s remenčićima pa su tako Khaite, Jil Sander i Ferragamo na modnim pistama za proljeće/ljeto 2024 predstavili cipele s asimetričnim remenčićima i minimalističkim izgledom iz 90-ih. Nema sumnje, 90-e se vraćaju, a Carrie ostaje jednako snažna modna inspiracija. Nema druge nego se baciti u potragu za savršenim modelom sandala s kitten potpeticom i prvom prilikom ih prošetati po gradu.

  • +8
Sandale s kitten potpeticom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo