dobitna kombinacija

Hit cipele ove jeseni: Tako udobne i elegantne, a uz to čine noge vitkima i dugima

28.08.2024 u 07:06

Bionic
Reading

Otkako je Miu Miu prošle jeseni otvorio sezonu slingback sandalama s kopčama, modne trendseterice ne mogu ih se zasititi. Nebrojeni brendovi također su prigrlili ovaj trend i uvrstili ga u svoju najnoviju ponudu te će zasigurno obilježiti sezonu pred nama

Ove jeseni moda je rastrgana između ultraminimalističkih trendova koji su vladali posljednjih sezona te odvažnijeg i revolucionarnog stila obilježenog novom estetikom s primjesama fluorescentnih nijansi.

Spoj ovih dviju struja doveo je do povratka obuće koja je već bila popriličan trend prošle godine: slingback sandala s remenčićima i kopčama. Tihi luksuz daje im oštar vrh i udobnost niske pete, a kopče su, s druge strane, redefinirane kao punk detalj sezone.

Trend koji je pokrenula Miuccia Prada

Tako su kitten potpetice, koje je prošle godine popularizirala Miuccia Prada na čelu brenda Miu Miu, postale dio garderobe koji obećava da će nas pratiti čitave ove sezone, a vrlo vjerojatno i mnogo dulje. Ovaj dizajn spaja sofisticiranu estetiku s udobnošću kojom su nas razmazile balerinke i ravne cipele.

Višestruke kopče na slingback modelima sa špic vrhom dodaju moderan štih svakom looku te vizualno izdužuju noge i cijelu figuru, čineći ih miljenicima street stylea i zaljubljenica u modu.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Kako kombinirati hit cipele?

Uz udobnost i laskav efekt beskrajno dugih nogu, slingback sandale s remenčićima nose se praktički uz sve. Po pitanju street stylea dominantni su trendovi elegantnog kroja sastavljeni od plisiranih minica, bijelih košulja, predimenzioniranih sakoa ili klasičnih balonera. Ali tu su i upečatljiviji komadi, kao što su haljine u stilu 'Bridgertona' s izrezom, a zabilježen je i povratak vidljivih čarapa.

Uostalom, riječ je o sandalama koje se zahvaljujući dizajnu i udobnosti mogu kombinirati uz sve i u gotovo svim prilikama – od idealnog večernjeg pa do ležernijeg looka za čitav dan.

Hit modeli slingback sandala

Raspon boja u kojima ćemo najčešće viđati ove sandale vrlo je glamurozan: od najživahnije crvene lakirane do cherry kestenjaste (nijansi o kojoj se puno priča posljednjih sezona) te klasika poput crne ili bež, a ne izostaju ni sivi tonovi.

Što se tiče pozicioniranja naramenica prekrivenih kopčama, mogućnosti su brojne i raznolike, a ono što će uvijek biti konstanta trendi obuće ove jeseni prije svega je udobna potpetica.

  • +9
Slingback sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo