MODNI FENOMEN

Zabrijali na luksuz: Zara, Mango, Cos i H&M imaju sve više komada po paprenim cijenama

04.10.2024 u 17:28

  • +24

Luksuzni komadi high street brendova

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Popularni lanci trgovina uličnom modom gotovo su se izjednačili s dizajnerskim, iz sezone u sezonu nudeći sve više proizvoda po pparenim cijenama

Tihi luksuz fraza je koja obuhvaća pristup odijevanju 'manje je više', s naglaskom na minimalističkoj i nenametljivoj eleganciji. Jedan brend koji ponajbolje utjelovljuje ovu estetiku je američki The Row, čije su osnivačice poznate blizanke s malih ekrana, Mary-Kate i Ashley Olsen.

Od brenda The Row stvorile su jednu od najtraženijih luksuznih etiketa, poznatu po uporabi izuzetnih tkanina, besprijekornim detaljima i čistim, jednostavnim siluetama. Brend odiše opuštenom i bezvremenskom elegancijom koje se modna elita ne može zasititi, a u stopu ih prati Phoebe Philo.

Nakon što se 2017. povukla iz modne kuće Céline i najavila povratak pod vlastitim brendom 2021., Philo je šutjela gotovo dvije godine, a onda je lansirala svoju prvu kolekciju i zaludila ljubitelje mode. Komadi kakve je do sada lansirala rasprodani su brzinom svjetlosti.

  • +9
Phoebe Philo Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Luksuzno lice high street brendova

Kvaliteta i jedinstveni dizajn kakav promiče brend The Row i čuvena Phoebe Philo odražava se na njegovu cijenu, a u taj vagon posljednjih sezona ukrcali su se popularni high street brendovi.

Modna zajednica na TikToku i Instagramu posljednjih tjedana ne krije oduševljenje aktualnom kolekcijom H&M-a koja obiluje komadima kakvi dizajnom, uporabom vrhunskih tkanina, a u konačnici i cijenom nimalo ne zaostaju za brendovima kao što je The Row.

Otkako je zamijenila oca na čelu španjolske grupacije Inditex, Marta Ortega također je odlučna u namjeri spajanja luksuzne i ulične mode.

Komadi na policama brendova iz portfelja Inditexa poput nezaobilazne Zare, Manga i Massima Duttija danas iznose i od 300 eura, a u stopu ih prate skandinavski COS i Arket, sa komadima od stopostotne kože koji cijenim premašuju cifru od tisuću eura.