U strahu od bolesti, ali i viška kilograma, neki ljudi izbjegavaju sve masnoće, pa čak i one koje im mogu pomoći u borbi za bolje zdravlje i ljepši izgled
Mnogi ljudi u nastojanju da postignu željenu vitkost izbjegavaju sve što je masno. No problem je u tome što nisu sve masti jednake,
odnosno neke je potrebno unositi u organizam da bi se sačuvalo zdravlje srca. Riječ je o zdravim mastima koje ljudskom organizmu donose mnogo dobroga.
Znanstvenici s Cambridgea proveli su veliko istraživanje o srčanim bolestima, a u njemu je sudjelovalo 25.000 Britanaca u dobi od 40 do 79 godina. Otkrili su da ljudi čija prehrana sadrži zdrave masti, odnosno omega-3 masne kiseline što se nalaze u orašastim plodovima, sjemenkama i biljnom ulju, imaju znatno manji rizik od srčanih bolesti. No oni koji su izbjegavali masti općenito bili su na pravom putu da dožive neke srčane tegobe.
Znanstvenici stoga poručuju ljudima koji žele zdravo srce da nipošto ne izbjegavaju sve masti, odnosno da uvrste u prehranu zdrave masti koje jačaju zdravlje srca, ali i drugih čovjekovih organa. Smatraju i da se o tomu treba javno govoriti da bi ljudi bili što bolje informirani i da bi mogli poduzeti potrebne korake za zaštitu zdravlja.