Teško je odoljeti sočnim čokoladnim browniesima, a ako su poput ovih, čiji vam recept donosimo, onda u njima možete uživati bez grižnje savjesti
Ako običan šećer zamijenite smeđim, brašno mljevenim bademima, a maslac u potpunosti izbacite iz recepta i umjesto njega dodate zdrave masnoće u obliku avokada, dobit ćete zdravu verziju omiljenih čokoladnih browniesa
Prednost im je to što nisu previše slatki, a bogat čokoladni okus osigurat ćete ako upotrijebite tamnu čokoladu sa 70 posto kakaovca. I ne morate biti skeptični kad je avokado u pitanju - njegov okus nećete ni osjetiti, a browniesima će pružiti nužnu dozu (zdravih) masnoća i savršenu sočnost.
Potrebni sastojci:
220 g tamne čokolade
2 zrela avokada
4 jaja
160 g smeđeg šećera
žličica burbonske vanilije
50 g kakaa u prahu
prstohvat soli
90 g bademovog brašna
Priprema
Rastopite čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi.
Izmiješajte suhe sastojke - bademovo brašno, sol, kakao u prahu i vaniliju.
Električnim mikserom mutite jaja i šećer u zdjeli dok im se volumen ne udvostruči. Polagano dodajte rastopljenu čokoladu neprestano miješajući te zatim malo-pomalo i suhe sastojke.
Potom dodajte avokado koji ste prethodno izmiješali štapnim mikserom i dobro promiješajte.
Stavite papir za pečenje u kalup i uspite smjesu te pecite na 170 stupnjeva 25-30 minuta, ovisno o jačini pećnice.