SEKS SIMBOL 90-IH

Zna kako podići stajling: Modni trik Pamele Anderson o kojem svi govore

25.09.2024 u 19:51

  • +6

Pamela Anderson

Izvor: Profimedia / Autor: MPG / imago stock&people / ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bionic
Reading

Skupocjenu torbicu Birkin, seks simbol 90-ih pospremila je u slamnatu i na taj način ukrala svu pozornost na novom izdanju Filmskog festivala u San Sebastianu

Jedna od najpoznatijih holivudskih plavuša stigla je u Španjolsku, točnije San Sebastian gdje se ovih dana odvija 72. izdanje filmskog festivala.

Poput Angeline Jolie, Pamela Anderson danas je velika pobornica minimalizma - u svakom pogledu. U stajlinzima redovito slijedi zlatno pravilo 'manje je više', što se odnosi i na make-up koji sada najčešće preskače.

Navedeno je potvrdila i dolaskom u španjolski San Sebastian, odjevena u klasične crne komade od glave do pete.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Po uzoru na street style zvijezde, 57- godišnja Anderson svoju jednostavnu kombinaciju širokih hlača i finog pletenog džempera učinila je posebno zanimljivom odabirom trendovske obuće i efektnih dodataka.

Trendovski model mrežastih balerinki u špic pokazao se punim pogotkom, no glavna zvijezda njezinog stajlinga svakako je torba, točnije dva modela nošena poput jednog.

Crnu verziju Hermèsove kultne torbe Birkin, Pamela je odlučila prekriti običnom torbom od slame što je, samo po sebi, neuobičajeno stilsko rješenje, ali nadasve upečatljivo.

Pamela Anderson inspirirana Jane Birkin

S obzirom na uzvišeni status birkinice kao najskuplje i najpoželjnije torbe ikada napravljene, njezini su počeci gotovo komično skromni.

Sve je počelo 1980. godine, kada je tada 33-godišnja Jane Birkin slučajno sjela pored Jean-Louisa Dumasa, tadašnjeg izvršnog direktora Hermesa, na letu Air Francea iz Pariza za London.

Kada je zvijezda britanskog podrijetla pokušala staviti svoju slamnatu putnu torbu u pretinac iznad glave, sav sadržaj iz torbice je ispao.

  • +5
Jane Birkin Izvor: Profimedia / Autor: Marie France Laval / AFP / Profimedia

Jane se ispričala Dumasu pokušavajući mu objasniti da je bilo nemoguće pronaći kožnu vikend torbu koja joj se sviđa i u koju bi uspjela pospremiti sve potrebne predmete kao mlada majka.

Veći dio leta zatim su proveli razgovarajući o tome kako bi izgledala njihova idealna torba, a Dumas je crtao crteže na poleđini avionske vrećice za mučninu. Rezultat: jednostavna pravokutna torbica s preklopom i prepoznatljivim sedlastim šavovima.

Torbicu nazvanu po sebi, Jane Birkin je za života nosila baš poput slamnate torbe, kao što to danas čini jedna od najpoznatijih platinastih plavuša iz 90-ih.