SOČNI I UKUSNI

Znate li gdje se u Zagrebu jedu najbolja BBQ rebarca i krilca?

21.06.2016 u 14:15

Bionic
Reading

Rebarca i krilca postala su pravi hit zagrebačke gastronomske ponude! Ove mesne poslastice već su duže vrijeme trend na svjetskoj gastro sceni, a zahvaljujući Batak grillu i u Hrvatskoj doživljavaju svoj procvat

U želji da svojim gostima ponude nešto novo i originalno, Batak grill mjesecima je istraživao tržište u potrazi za jelom s potpisom koje će osvježiti njihovu ponudu i pružati svojim gostima mjesto koje uvijek nudi nove vrhunske gastronomske inovacije. Prije nekoliko mjeseci u svoju ponudu uvrstili su BBQ rebarca i BBQ krilca, pa je tako zagrebački Batak grill postao nezaobilazna destinacija svih ljubitelja gurmanskih delicija kojoj ne mogu odoljeti ni najizbirljivija nepca.

Gosti su BBQ rebarca i BBQ krilca prihvatili s oduševljenjem, a kako i ne bi kada je meso vrhunski pripremljeno takozvanom 'souse vide' tehnikom kojom se zadržava sva sočnost i kvaliteta. Radi se o tehnici pri kojoj se meso stavlja u posebne plastične vrećice koje se vakuumiraju i uranjaju u posebne vodene kupke od 80 stupnjeva na kojoj se meso savršeno 'kuha' u pećnici sljedećih pet i pol sati. Trik je to zbog kojeg su rebarca i krilca tako sočna, a posebna tajna okusa krije se u vlastitom tajnom umaku koji je savršen balans ljutog i slatkog.

Rebarca i krilca u ponudi su svega nekoliko mjeseci i u kratko vrijeme su postali najtraženiji proizvod u Batak Grill restoranima - o tome svjedoči i brojka koja premašuje pet tona mesa mjesečno koje se ispeku u svim Batak restoranima.