BEZ PREDAHA

Angelina Jolie pred novim životnim izazovom

12.02.2015 u 10:08

Angelina Jolie

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Glumica i redateljica nikad ne miruje kad je humanitarni rad u pitanju. Jolie se ovog tjedna u Londonu sastala s utjecajnim britanskim političarima, a povod je bilo otvaranje Mirovnog centra za žene u Londonskoj školi ekonomije i političkih znanosti (London School of Economics and Political Science)

Dok mediji šuškaju o usvajanju novog djeteta, Angelina Jolie (39) stavila je pred sebe novi plan - otvaranje Mirovnog centra za žene u Londonu koji će obrazovati mlade žene kako da se izbore za svoja prava u današnjem društvu i o borbi protiv seksualnog nasilja u svijetu.

Centar bi se na inicijativu neumorne Jolie trebao otvoriti u Londonskoj školi ekonomije i političkih znanosti, a u njezinom naumu pomažu joj utjecajni ljudi u britanskoj politici. Podršku je dobila i od Hillary Clinton i Johna Kerryja.

'Nema stabilne budućnosti u svijetu ako nasilje nad ženama prolazi nekažnjeno. Trebamo obrazovati mlade ljude da svojom energijom promijene stvari na bolje i ne sjede u učionicama, nego da izađu na ulice boriti se za svoja prava. Posjetila sam Irak pet puta u zadnjih nekoliko godina i nigdje nisam vidjela toliko patnje i očaja', objasnila je glumica i UN-ova ambasadorica zbog čega se odvažila na ovaj životni izazov.

Na posljednje putovanje u Ujedinjeno Kraljevstvo Jolie je sa sobom povela blizance Vivienne i Knoxa, s kojima je obožavateljima pozirala na aerodromu u Los Angelesu.