NOVA 3D ANIMIRANA AVANTURA

Disney vam predstavlja 'Avione'!

13.08.2013 u 09:00

Bionic
Reading

'Avioni' koji nam u kina dolijeću 22. kolovoza direktno iz Disney studija akcijom je nabijena 3D animirana avantura čiji je glavni junak Praško, avion čiji je san natjecati se s ostalim zrakoplovima u velikoj utrci oko svijeta.

Ali, Praško baš i nije konstruiran za utrkivanje, a uz sve ostalo boji se i visina. Zbog toga potraži pomoć od ostarjelog mornaričkog aviona koji će mu pomoći da prođe kvalifikacije kako bi nastupio u utrci. Praškova hrabrost biti će stavljena na ultimativni test dok pokušava dosegnuti visine o kojima nikad prije nije sanjao u istom trenutku nadahnjujući cijeli svijet.

'Avione' je režirao avijatičarski entuzijast Klay Hall ('Simpsoni'), producirala Traci Balthazor-Flynn ('Bambi 2') dok mu je izvršni producent John Lasseter.

Redatelj Hall izjavljuje: 'Mislim da će se gledatelji zbilja poistovjetiti s 'Avionima', jer se radi o fantastičnoj priči. Prepuna je srčanosti, a nosi jedinstvenu poruku za sve: ako možemo vjerovati u sami sebe, izaći iz svoje zone komfora i prijeći preko strahova koji nas sputavaju bit ćemo iznenađeni s rezultatima. A to je upravo ono što se događa s Praškom u ovom filmu. On je avion za zaprašivanje koji nikada nije letio više od tisuću stopa, ali njegov san je postati najbrži trkač na svijetu. Na putu ostvarenja tog sna stoje mu mnoge prepreke koje mora nadvladati te mora pronaći hrabrost duboko unutar sebe kako bi postao više od onoga za što je napravljen.'