POČINJE 68. FILMSKI FESTIVAL

Holivudska svita stigla u Cannes

12.05.2015 u 21:25

  • +2

Holivudska krema stigla u Cannes

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Holivudske zvijezde poput Charlize Theron, Toma Hardyja, Julianne Moore i Naomi Watts danas su stigle u Cannes koji će 68. put, od 13. do 24. svibnja, ugostiti jedan od najprestižnijih filmskih festivala

Sutra je svečano otvaranje 68. po redu filmskog festivala u Cannesu, koji će po običaju uveličati najveća holivudska imena. Festival otvara film 'La Tete Haute' francuske redateljice Emmanuelle Bercot, a žirijem predsjedaju braća Joel i Ethan Coen.

U žiriju ovogodišnjeg festivala, na kojem će se natječu 83 filma, sjede francuska glumica Sophie Marceau, kanadski glumac Xavier Dolan, britanska glumica Sienna Miller, meksički redatelj Guillermo del Toro, španjolska glumica Rossy de Palma, umjetnica iz Malija Rokia Traore i američki glumac Jake Gyllenhaal.

Danas su na francusku rivijeru stigle Charlize Theron i Naomi Watts, a obje su sa sobom u Francusku povele sinove, ali ne i partnere. Theron se čim je sletjela uputila na plažu, dok se Julianne Moore prošetala središtem grada.
Theron u Cannesu promovira novi film 'Mad Max: Fury Road' u kojem joj je partner britanski buntovnik Tom Hardy. Par se na snimanju jedva podnosio, vidjet ćemo kako će biti na crvenom tepihu. Watts je u Cannesu zbog novog filma Gusa Van Santa 'Sea of Trees' u kojem ima glavnu žensku ulogu.