HRVOJE HRIBAR:

'Jasmila Žbanić pokazala se kao neodgojena Balkanka'

12.02.2014 u 09:52

Bionic
Reading

'...a filmsku industriju i politiku ne valja miješati', iz Berlina je za tportal.hr prokomentirao ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar verbalni sukob bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić i premijera Zorana Milanovića

Bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić u ponedjeljak je premijeru Zoranu Milanoviću nakon posjeta Mostaru za H-Alter poručila: 'Marš kući!'. Ta njezina reakcija izazvala je buru u Hrvatskoj, a iz Berlina se oglasio i ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar.

Jasmila Žbanić pokazala se kao neodgojena Balkanka. To je sve što o ovom mogu reći. Filmsku industriju i politiku ne valja miješati', prokomentirao je Hribar za tportal.hr verbalni sukob Jasmile Žbanić i premijera Milanovića

Izjavu Jasmile Žbanić prokomentirao je i prozvani Zoran Milanović. 'Što bih joj trebao reći, da je dobila 3,5 milijuna kuna od HAVC-a, odnosno od hrvatskih poreznih obveznika za svoj film koji će u Hrvatskoj vidjeti sto ljudi. Ja joj mogu reći samo da je opet dobrodošla. To su naši viši standardi', rekao je u emisiji '2 u 9' TV Jabuke.

Žbanić je kasnije za Dnevnik Nove TV objasnila svoju reakciju. 'Sigurno je bila prežestoka. Znate zašto? Jer sam ja preživjela rat u BiH i znam kad god je Hrvatska surađivala s mafijom i nacionalistima u BiH da je u Bosni bilo teško. Kad je Hrvatska surađivala s progresivnim snagama, mislim da smo imali mir i da ćemo imati mir i da će Milanović uvidjeti svoju grešku i doći u BiH sa svojim socijaldemokratskom idejom', rekla je Žbanić za Novu TV.