U HRVATSKOJ KOMEDIJI GODINE

Judita Franković i Goran Bogdan kao ljubavni par

15.11.2012 u 14:27

Bionic
Reading

Nastao pod redateljskom palicom Vlatke Vorkapić, film 'Sonja i bik' uskoro dolazi na velika platna diljem Hrvatske – smijeh je jednostavno zagarantiran

Sonja i bik' je komedija o dvoje mladih ljudi oprečnih svjetonazora, iz različitih sredina, čije se sudbine, uz pomoć jednog bika, isprepletu.

Ante Goran Bogdan) je Vlaj iz Dalmatinske zagore, sin organizatora borbi bikova i vješt prodavač osiguranja. Poznat je po svojoj moći uvjeravanja. Sonja Judita Franković) je Zagrepčanka, zagrižena aktivistica u borbi za životinjska prava. Mladi su, lijepi i osebujnih karaktera. 'Sonja je britka i inteligentna mlada žena brza na jeziku. Ja sam, za razliku od nje, puno pristojnija, ali baš mi je zato bio gušt glumiti taj lik. Sonja svima kaže sve u lice; što bih ponekad dala da sam takva!', kaže Judita Franković o mladoj aktivistici koju je utjelovila u filmu.

Goran Bogdan odlično se snašao u ulozi Ante, a za potrebe snimanja prošao je kroz različita iskustva, između ostalog naučio je ojkati. O svojoj ulozi u filmu Goran kaže: 'Glumim Antu, prodavatelja osiguranja iz Dalmatinske zagore. U mojem životu sve je super, zadovoljan sam i držim sve konce u rukama sve dok ne upoznam Sonju. Tu počinju problemi, ali oni slatki. Svaki lik provlačim kroz sebe i tražim sebe u njemu i njega u sebi. Tako je bilo i s Antom, iako sam se ipak morao malo više potruditi približiti nas dvojicu.'

'Glavni glumci Judita Franković i Goran Bogdan su pravi filmski par i puno su pridonijeli 'Sonji i biku' - imaju tu glumačku kemiju koja je neophodna ovakvom filmu', rekla je redateljica filma Vlatka Vorkapić.

'S Juditom sam dosta radila, ali lik Sonje je potpuno različit od naših prijašnjih suradnji, a za vizualno osmišljavanje pobrinula se odlična majstorica maske i kostimografkinja Slavica Šnur. S Goranom nisam prije radila pa sam pogledala sve predstave u kojima je tada igrao prije nego što sam ga pozvala na razgovor. Volim tako upoznavati glumce, više nego na probnim snimanjima. Judita i Goran su pametni i kreativni ljudi, prava su dobitna kombinacija', dodala je Vlatka Vorkapić.

Sonju i Antu spojio je ni manje ni više nego bik Garonja, a na tom putu zaljubljivanja prošli su kroz niz neobičnih i komičnih situacija…

Ljubavnu priču Sonje i Ante, uz neizostavan doprinos bika Garonje, ne propustite u kinima diljem Hrvatske od 29. studenoga – 'Sonja i bik' je film koji će vas zasigurno nasmijati do suza.