EKSTREMNE 007 MJERE

Koja je tajna savršenog tijela Daniela Craiga

09.05.2012 u 09:12

Bionic
Reading

Zvijezda filmova o agentu 007 prolazi kroz tretmane krioterapije koja uključuje kretanje u komori u kojoj je temperatura ispod minus 100 Celizijevih stupnjeva

Kao James Bond ima tijelo na kojem mu zavide muškarci, a žene ga smatraju neodoljivim. Glumac Daniel Craig otkrio je sada tajnu svog vitkog i mišićavog tijela. 44-godišnja zvijezda bila je uoči snimanja novog filma o agentu 007 na intenzivnoj terapiji koja se naziva krioterapija.

To je oblik tretmana u kojem je morao podnositi smrzavanje na niskim temperaturama kako bi stimulirao protok krvi i tako dobio više energije za vježbanje. Vjeruje se da taj tretman može udvostručiti količinu vremena koju osoba može provesti vježbajući.

'Daniel Craig je koristio krioterapiju kao dio priprema uoči novog filma o Jamesu Bondu. Prošao je terapiju nekoliko puta, ali taji gdje i kada je to odradio', rekao je izvor za Mail Online. Tretman uključuje trominutno kretanje u hladnoj komori u kojoj je temperatura između minus 100 do minus 135 Celzijevih stupnjeva. Ekstremne promjene u temperaturi mogu izazvati hladne receptore koji utječu da živčani sustav ispušta endorfin koji umanjuje bol i djeluje kao anti upalni agens. Kod naglog pada temperature, krv je usmjerena na vitalne organe, a ovu metodu koriste često vrhunski sportaši kako bi osigurali bolju prokrvljenost i tako lakše trenirali.

Naravno, Daniel Craig, koji je još sa 23 godine glumio Jamesa Bonda, koristi i druge tehnike kako bi postigao savršeno tijelo.

Njegov osobni trener Simon Waterson, koji je trenirao i Piercea Brosnana, Denise Richards i Halle Berry, pomogao je Craigu da se pripremi za ulogu neuništivog agenta podizanjem ekstremno teških utega.