'DROWNING IN PUSSEA'

Novi singl i spot grupe Baden-Baden

25.03.2016 u 11:29

Bionic
Reading

Ususret nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture u četvrtak, 28. travnja 2016., grupa Baden-Baden objavila je novi singl i spot za pjesmu ‘Drowning in Pussea’

Novim uratkom ujedno najavljuju svoj prvi studijski album čiji izlazak je planiran za početak travnja 2016., a zagrebački koncert bit će promocija nadolazećeg albuma.

Dizati prašinu neuobičajenim, kostimiranim i nekima čak kontroverznim spotovima, nije ništa novo za Baden-Baden. Prepoznatljiv stil snimanja, montaže i atmosfere može se još vidjeti i na prethodnim singlovima benda ‘Honigmund’, ‘Overdue’ i ‘Of fear’. Glazbeno, bend nastavlja u svom revijalnom tonu mračnog, garažnog i čak pomalo psihodeličnog electropopa koji odmah osvaja zaraznim ritam dionicama, psihodeličnim synthovima i dramatičnim vokalom.    

Spot je snimljen u Zagrebu u suradnji s mladim redateljicama Emom Giunio i Zoranom Rajić, a glavne glumice su cure iz ekipe House of Flamingo: Entity, Colinda Evangelista, Roxanne i Spazam Orgazam. U snimanju su još sudjelovali Jan i Sven Mihaljević, Stefan Rogo i Dino Šertović.

Baden-Baden, vokalno-instrumentalni kolektiv koji balansira između garažnog ludila, electropopa i destruktivnog industriala, a grupu čini pet legionara elektro-punka, i to Borna, Goran, Frank, Malić i Luka. U svibnju 2013. izbacuju svoj prvi EP ‘Baden-Baden’ koji se brzo proširio regionalnom underground scenom hitovima ‘Honigmund’ i ‘It's You’ te pokupio odlične kritike. Nakon objave njihov nastup u Tvornici je bio rasprodan i podigli su veliku prašinu na sceni.

Iako se činilo da su legionari posustali nakon EP-a i tri kultna spota, oni su i dalje tu. U rujnu prošle godine izbacuju prvi singl ‘Of Fear’ kojim najavljuju izlazak svog prvog studijskog albuma koji će ugledati svjetlo dana početkom travnja 2016. Naoružani novim materijalom i videom u džepovima uskih jeansa, popraćeni hordom fanatičnih sljedbenika, spremno marširaju ususret zlim silama popularne glazbe.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji po 20 kuna, a na dan koncerta izdvojiti 25 kuna.

Službena prodajna mjesta:
•    Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
•    Aquarius CD shop, Varšavska 1
•    Dirty Old Shop, Tratinska 18
•    www.entrio.hr

Organizator je koncerta Tvornica kulture.