U DIOKLECIJANOVOM GRADU

Ovako izgleda natjecanje u pušenju cigara

08.09.2015 u 20:15

  • +20

Festival cigareta

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Prošlog vikenda u splitskom hotelu Radisson Blu održano je šesto Svjetsko natjecanje u pušenju cigara. Natjecanje se odvijalo u Grand Ballroomu hotela domaćina, a na njemu je sudjelovalo 86 natjecatelja iz 23 zemlje

Počasnim je odsijecanjem cigare natjecanje otvorio Reinhold Widmayer, vlasnik i glavni urednik Cigar Journala, najtiražnijeg svjetskog časopisa za cigare.

Nakon dva sata, 27 minuta i 41 sekundu pobijedio je Rus Oleg Paden te je time oborio svjetski rekord u dugom pušenju cigare.

Najbolja žena u dugom pušenju cigare bila je Ana Šapirova, također iz Rusije, s postignutim vremenom od sata, 25 minuta i 19 sekundi.


I Ana i Oleg osvojili su unikatne satove marke Cuervo y Sobrinos, svjetski poznatog proizvođača satova, svaki u vrijednosti od 17.000 eura.

Manifestacija je započela u petak navečer glamuroznom večerom u Vili Dalmaciji, u kojoj su atmosferu dizali Marina Fernandez i bend The Mad Catz, te se u subotu nastavila radionicama u hotelu.

Trodnevni program završio je poludnevnim brodskim izletom na Brač, za catering je bila zadužena kuća Opus Mesu, a višak hrane s izleta na kraju dana dostavljen je udruzi Most za splitske beskućnike.

Više slika pogledajte u fotogaleriji.