ASTROZANIMLJIVOSTI

Što nosi Merkur u Djevici

02.08.2016 u 17:41

Bionic
Reading

Merkur, planet govora, komunikacije i prometa boravi u Djevici od 30. srpnja do 7. listopada. Ovako dug Merkurov boravak u jednom znaku posljedica je njegova retrogradnog kretanja (prividnog nazadovanja) od 30. kolovoza do 22. rujna

Merkur je vladar Djevice pa je njegov utjecaj tijekom prolaska tim znakom uglavnom pozitivan. Dok je Merkur u ovom znaku, polagat ćete više pozornosti na preciznost u izražavanju i računanju, na točnost podataka i na poštovanje dogovora.

Bit ćete sitničavi i netolerantni na kašnjenja, zastoje, nejasno izražavanje i približno procjenjivanje. Tražit ćete od sugovornika da bude konkretan i nedvosmislen. Ispravljat ćete njegove lapsuse ili gramatičke pogreške.


U svemu će vam biti važni red, čistoća i svrhovitost. Bavit ćete se analizom, pospremanjem, čišćenjem i uklanjanjem suvišnog. Bit ćete uspješni u učenju, traženju podataka i skupljanju kontakata. Pamćenje će vas dobro služiti.

Najviše će koristi od Merkurovog prolaska Djevicom imati Bikovi, Jarci, Rakovi, Škorpioni i same Djevice. Blizanci, Strijelci i Ribe mogli bi se susresti s ponekom komplikacijom na putovanju, pogrešno upućenim porukama i pošiljkama ili dugim čekanjem na red. Teškoće će biti najizrazitije u tri tjedna od 30. kolovoza nakon što Merkur postane retrogradan.