OPROŠTAJ OD LEGENDE

Suze za Kemom na društvenim mrežama

21.01.2015 u 15:48

Bionic
Reading

Odlazak Kemala Montena mnoge je iznenadio i šokirao, a na društvenim mrežama poznate se osobe opraštaju od njega

'Povodom smrti Kemala Montena želim izraziti duboko žaljenje zbog odlaska velikog glazbenika i čovjeka. Njegova djela bit će zauvijek upisana u sjećanja i emocije mnogih generacija. Neka mu je vječna slava', napisala je novoizabrana hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

'O, kakva žalosna vijest! Kakav jedinstven glas, kakav jednostavan i drag čovjek. Nikada neću zaboraviti njegov prvi koncert u Lisinskom nakon što se uspio probiti iz ratnog Sarajeva. Sandi i ja smo sjedili na stepenicama između redova samo da bi ga čuli i vidjeli. Neću zaboraviti naš zajednički koncert pred Badnjak, u splitskom HNK kao i brojne druge susrete. Zbogom, dragi, dobri Kemo', ovako se od pjevača oprostila Vanna, dok se njena kolegica Severina prisjetila jedne dogodovštine iz djetinjstva.

'Kad sam bila mala, mazila sam televiziju kad bi ugledala Kemala Montena i govorila mami: 'Ovo je jako dobar čovjek...' Napisao je pjesmu kojom sam se vraćala u život nakon teških situacija... Imala sam sreću da s njim nekoliko puta zapjevam, a puno puta da s njim sjednem i umirem od smijeha. Voljela sam ga jako i on je volio mene... Otišao je moj dobar čovjek tamo gdje raste zelenija trava i gdje je nebo plavije. Pretužna sam, puklo mi je srce. Počivao u pjesmi', riječi su Severine Vučković.

'Počivaj u miru, dragi Kemice', napisao je Zdravko Čolić uz pjesmu 'Dušo moja'.

Tony Cetinski napisao je: 'Nažalost otišao je još jedan veliki umjetnik i prijatelj u tišini. Živio je skromno i s puno ljubavi i razumijevanja prema svima oko sebe. Dragi Kemo, počivao u miru. Iskrena sućut obitelji. Hvala ti na svemu, prijatelju.'

Nina Badrić oprostila se riječima: 'Počivali u miru, gospodine Monteno.'

'Doviđenja, dragi Kemo! Hvala ti što si prošao kroz moj život i ostavio neizbrisiv trag!' napisala je Danijela Martinović dok se njezina kolegica Jelena Rozga također oprostila tužnim riječima: 'Dragi Kemo, nedostajat ćeš nam, velika tuga u mom je srcu... Suze ne mogu skriti...'.