KONCERT ZVIJEZDE 80-IH

Tko je od poznatih bio na Marcu Almondu u Laubi?

13.11.2015 u 10:20

  • +22

Mnoštvo poznatih na Yammatovom koncertu Marka Almonda

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić/PIXSELL

Bionic
Reading

Gostovanje velike zvijezde popa osamdesetih Marca Almonda očekivano je privuklo velik broj poznatih Hrvata koji su tjednima prije nabavili svoje ulaznice za koncert u Laubi. Uz britanskog glazbenika zaplesali su Iva Šulentić, Igor Mirković, Nenad Korkut i Mirna Medaković, a Ida Prester, kao velika ljubiteljica i izvođačica synth popa, otkrila nam je svoje dojmove

Kuća za ljude i umjetnost Lauba sinoć je bila pretijesna za sve ljubitelje britanske pop ikone koja je utjecala na mnoge generacije slušatelja i glazbenika. Koncert je imao posebno značenje za voditeljicu i pjevačicu electro-pop sastava Lollobrigida.

'Bilo je lijepo vidjeti one koji inače nisu motivirani za odlazak na rock festivale, nego izlaze rijetko i namjenski i kojima je sinoćnji koncert bio povratak u mladost. Prosjek godina je bio 40 i sve je izgledalo kao veliki maturalac stare garde. Atmosfera je bila sjajna, jedino mi je nedostajalo malo više benda u Almondovom nastupu jer mu je puno toga bilo na matrici, čak i back vokali', ispričala nam je Ida, odrasla na Soft Cellu, bendu koji je Marc Almond osnovao u osamdesetima.

Zatim se posvetio samostalnim projektima, a surađivao je s glazbenicima kao što su Nick Cave, Bronski Beat, John Cale, David Johannson, Antony and the Johnsons i mnogi drugi.

Na njegovom nastupu u Laubi plesali su i uživali brojni poznati, poput Nenada Korkuta, Igora Mirkovića, Mirne Medaković, Željka Vele, Marija Petrekovića, Radislava Jovanova Gonza i mnogih drugih.