JELENA PAJIĆ

'Zar se ne vidi da sam hedonistica oko hrane?'

16.01.2015 u 14:07

Bionic
Reading

Sve popularnija voditeljica HTV-a svakodnevno nam se smiješi s malih ekrana, a mnoge je gledatelje, osim simpatičnosti i brbljavosti, osvojila i izgledom

Iako je Zagrepčanka Jelena Pajić (30) prošle godine u ljetnim mjesecima sasvim slučajno stala pred kamere HTV-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska', kako bi privremeno zamijenila Karmelu Vukov-Colić i Sanju Doležal, gledatelji su je toliko zavoljeli da je uskoro postala jedno od prepoznatljivih lica državne televizije. Tome u prilog govori i činjenica da je Jelena nominirana za Večernjakovu ružu u kategoriji 'Novo lice godine'. Osim na televiziji, Jelenu vikendom možemo slušati i na radio Sljemenu, a što misli o iznenadnoj popularnosti, voditeljica nam je otkrila u intervjuu.

U kratkom ste razdoblju postali jedno od omiljenih lica HTV-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'. Čime ste osvojili simpatije gledatelja?
Hvala na komplimentu! Pa ne znam. Možda iskrenošću i pristupačnošću. Najbolje bi zapravo bilo pitati one čije sam simpatije osvojila.

Padaju li vam teško ranojutarnja buđenja? Kad vam zazvoni budilica?
Većinom ne! Već sam navikla. Ima dana ili tjedana kada se skupi puno radnih sati pa mi je nešto teže ustati, ali većinom ustajem bez problema. Budim se oko 3:30. Tada ide spremanje i tako to, a i volim kavu popiti na miru, u tišini. To mi je neki ritual kojeg se držim.

Je li vam bilo teško donijeti odluku da s radija prijeđete na televiziju?
Nije mi bilo svejedno početi raditi na televiziji. Ipak je to potpuno drugačiji medij, ima svoje prednosti i mane, svoje zakonitosti posla. Ali je jedno novo i zanimljivo iskustvo. Veseli me, volim raditi to što radim i nadam se da će tako biti i dalje.

Tko vam je od kolega dao najbolji savjet?
Pa teško je to reći... Svi kolege, od onih iza ili ispred kamere, nadređenih i kolega s terena pomagali su kad je trebalo. Tu su, naravno, i dobri savjeti - kako da posao bolje odradim, kako da se snađem u eventualnim nespretnim situacijama pa do toga da to što radim bude bolje, zanimljivije, kvalitetnije. Zahvalna sam im svima na trudu i želji da pomognu.

S kime se najbolje slažete? Ima li ljubomore među kolegama?
Ne bih mogla izdvojiti samo jedno ime jer je dragih, srdačnih i simpatičnih kolega cijeli niz. Stvarno imam sreće da i na radiju i televiziji radim s kreativnim i dragim ljudima koji se vole i zafrkavati pa je uvijek veselo i zabavno. Ljubomore među kolegama? Ma nema. Stvarno je nisam primijetila. Svima nam je cilj napraviti što bolji posao, što kvalitetnije emisije, priče i javljanja.

345103, 353280, 299747, 286925
Možete li se prisjetiti nekog gafa pred kamerama ako vam se dogodio?
Sjećam se jedne situacije u kojoj mi je u slušalicu stigla uputa koja zapravo nije bila namijenjena meni već nekom drugom kolegi. Kako je nisam očekivala, prilično me zbunila, tako da sam ostala koju sekundu pred kamerama bez teksta. Činilo se kao vječnost! Na svu sreću, imala sam šalabahter pa sam se relativno brzo snašla.

S kojim vam je sugovornikom bilo najdraže razgovarati?
Tijekom ovog vremena na televiziji imala sam prilike upoznati stvarno jako puno ljudi i to me jako veseli. No ako baš moram izdvojiti nekoga, drago mi je da sam upoznala i razgovarala s tadašnjim hokejašem Medveščaka Johnathanom Cheechooom. Jako pristojan i skroman sportaš. Barem je takav dojam ostavio. Ma, ovo je stvarno zanimljiv posao – radila sam sushi, slikala znakove kineske kaligrafije, vježbala korake afričkog plesa, naučila na znakovnom jeziku reći 'dobro jutro', isprobavala kojekakve vježbe, recepte, upoznala cijeli niz kreativaca... Stvarno uživam!

Kako se opuštate kad ne radite?
Uz dobre prijatelje, malo klope, čašu vina, odličnu glazbu, ponekad uz film ili knjigu. Najdraže mi je veselo društvo i dobra zafrkancija.

Jeste li hedonistica kad je hrana u pitanju?
Uh, zar se ne vidi? Obožavam klopati i volim probati nove stvari – i ono što pripreme drugi, ali i ono što složim sama.

Koja vam je bila novogodišnja želja?
Pa da 2015. bude još bolja od prethodne, da bude zdravlja, ljubavi, sreće, veselja, dobrih prijatelja. I da napokon riješim tu svoju fakultetsku diplomu!