u 92. godini

Austrijski milijarder Richard Lugner preminuo dva mjeseca nakon što se oženio šestom ženom

12.08.2024 u 20:11

Bionic
Reading

Austrijski multimilijarder Richard Lugner preminuo je u ponedjeljak, samo dva mjeseca nakon vjenčanja sa svojom šestom suprugom, Simone Reiländer. Imao je 91 godinu

Austrijski poduzetnik navodno je preminuo u svojoj raskošnoj vili u Beču, javljaju strani mediji. Prve hitne službe požurile su u Lugnerovu vilu u ponedjeljak, ali ga nisu uspjele oživjeti, izvijestio je The Sun.

Austrijski kancelar Karl Nehammer odao je u počast Lugneru, napisavši u poruci na X-u: 'Richard Lugner bio je uspješan poduzetnik i sjajna osoba. Austrijski original koji nikada nije izgubio smjer. Neka počiva u miru!'

Pokojni građevinski tajkun uplovio je u bračnu luku s 42-godišnjom Simone Reiländer u lipnju ove godine u bečkoj gradskoj vijećnici. Par, između kojeg je bilo 49 godina razlike, izgovorio je 'Da' pred 50 uzvanika i 30 novinara.

Glumica iz serije 'House Party' aludirala je intimu iz njihove spavaće sobe rekavši lokalnim medijima nakon vjenčanja da su 'imali jako dugu bračnu noć, dulju od dana vjenčanja.'

  • +6
Richard Lugner Izvor: Profimedia / Autor: Votava / brandstaetter images / Profimedia

Lugner je navodno hospitaliziran nedugo nakon njihovog vjenčanja nakon što je osjetio paralizirajuću bol u leđima, izvijestio je The Sun 21. lipnja. Za ozljedu je okrivio svoj sobni bicikl i svakodnevno je morao primati injekcije za umrtvljenje živca od specijalista za terapiju boli. Njegovo zdravlje nastavilo se pogoršavati 12. srpnja kada je hitno prebačen u Opću bolnicu u Beču zbog rupture srčanog zaliska.

Nakon tih zabrinjavajućih događaja, Lugner je otkrio da je njegov sprovod planiran i da je njegov nadgrobni spomenik već naručen.

'Želio sam sve posložiti. Moji nasljednici trebali bi znati što im je činiti', rekao je tada novinarima.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Lugner je nedavno otkrio da je Simone Reiländer u potpunosti preuzela njegove poslove. 'Moja žena sada 'nosi hlače'. Trebala bi me aktivno podržavati. Od sada ćemo dijeliti moj posao', rekao je, nazivajući je 'jedinom šeficom' svog carstva.

Lugnerova karijera zakotrljala se nakon što je 1990. godine otvorio Lugner City, sedmi po veličini trgovački centar u Austriji, i od tamo nastavio širiti svoje poslovanje. Također se pokušao kandidirati za predsjednika Austrije 1998. i ponovno 2016. godine.

No, 2016. godine dijagnosticiran mu je rak prostate, a 2017. podvrgnut je radioterapiji kako bi pobijedio bolest. Tri godine kasnije dijagnosticiran mu je rak kože i nakon što ga je kirurški uklonio, rak mu se vratio 2021., što je dovelo do još jednog kirurškog uklanjanja.

divan sako

Za 49 godina starijeg multimilijardera udala se u čarobnoj vjenčanici efektnog dodatka

Pogledaj galeriju

Ekscentrični milijarder bio je poznat po tome što je od 1992. godine organizirao godišnji Bečki operni bal. Zvjezdani događaj privukao je slavne goste, uključujući Priscillu Presley, Sophiju Loren, Pamelu Anderson, Paris Hilton i Kim Kardashian.

Lugner, koji je izašao na 'spoj' s Kardashian, bio je u braku s Christine Gmeiner od 1961. do 1978., Cornelijom Laufersweiler​​ od 1979. do 1983., Susanne Dietrich​​ od 1984. do 1989., Christinom Lugner od 1990. do 2007. i Cathy Schmitz od 2014. do 2016. godine.

Iza njega je ostalo četvero djece iz tri prethodnih veza: Alexander, Andreas, Nadin i Jacqueline.