SKROMAN I VELIK

Baby Lasagna odbio 50.000 eura i oduševio gestom: 'Taj novac ne mogu prihvatiti'

16.05.2024 u 11:35

Bionic
Reading

Nakon što je osvojio naša srca skromnošću, sad je pokazao koliko je zapravo velik! Kad je Andrej Plenković rekao da će ga nagraditi s 50.000 eura, Baby Lasagna objavio je da novac ne može prihvatiti te od Vlade traži da se donira zavodima za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju

Dok se čeka imenovanje nove Vlade, stara je Vlada održala još jednu sjednicu, na kojoj je Andrej Plenković objavio da će Baby Lasagna biti nagrađen za svoj značajan doprinos Hrvatskoj! Tako je Baby Lasagni dodijeljeno čak 50.000 eura za uspjeh i ogromnu promidžbu čitave države.

Iako je ovakva novčana pomoć zasigurno korisna svim glazbenicima koji se nalaze u svojim početcima, Baby Lasagna odlučio se na potez kojim je oduševio čitavu naciju.

'Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto. Ali prvi. Najbitniji i dovoljan je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći', započeo je Baby Lasagna svoju objavu zahvalivši se na nagradi te otkrivši da je ipak ne može prihvatiti.

'Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih KBC-a Zagreb. Hvala', napisao je na Instagramu.

Glazbenik iz Umaga posljednjih tjedana bilježi nevjerojatne uspjehe, a čini se a mu se baš svi karijerni snovi ostvaruju.

  • +102
Grad Zagreb spektakularno dočekao Baby Lasagnu Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Na Spotifyevoj ljestvici 50 viralnih globalnih hitova pjesma 'Rim Tim Tagi Dim' nalazi se na visokom petom mjestu, čime je prestigao Beyonce i Taylor Swift.

U srijedu je u samo četiri minute rasprodao svoj prvi samostalni koncert na zagrebačkoj Šalati, nakon čega je u manje od deset minuta rasprodao i drugi datum. Naposljetku je nadodao i treći datum!

'Kada i ako se taj koncert rasproda, neće biti dodavanja dodatnih koncerata. Također, koncerti se neće seliti u neki veći prostor', objavio je komentirajući rekordno rasprodane nastupe.

  • +9
Baby Lasagna s obožavateljima Izvor: Pixsell / Autor: Marko Juric/PIXSELL