76. rođendan

Camilla proslavila rođendan, no Kate i William nisu se baš potrudili oko čestitke

18.07.2023 u 16:14

Bionic
Reading

Kada je u svibnju okrunjena za kraljicu, mnogi su izrekli svoje sumnje u sposobnost Camille da izvršava kraljevske dužnosti s obzirom na godine. Kraljica je tako ovog ponedjeljka napunila 76 godina, a pojavljivanje na Wimbledonu ove nedjelje bilo je samo uvertira u rođendansko slavlje

Kraljica Camilla ove je nedjelje uživala na Wimbledonu, a iz kraljevskog je boksa promatrala finalni meč. Nedjeljno druženje uz sport bilo je uvertira za 76. rođendan kraljice u koju mnogi izražavaju sumnju je li sposobna za napor koji dolazi uz kraljevsku titulu.

Kraljica je u ponedjeljak napunila 76 godina, što obilježava njezin prvi rođendan od početka vladavine kralja Charlesa i krunidbe para 6. svibnja. Obitelj i organizacije bliske Camilli podijelile su svoje čestitke na društvenim mrežama, a među njima i Kate Middleton i princ William.

Oglasili su se i na Instagramu i na Twitteru, a oko čestitke nisu se pretjerano trudili već su jednostavno napisali 'Sretan rođendan Njenom Veličanstvu Kraljici' te kratkom tekstu pridružili emoji ružičaste rođendanske torte.

Službeni račun kraljevske obitelji također je podijelio nasmijani portret kraljice Camille: 'Danas Njezinom Veličanstvu Kraljici želimo sretan rođendan!', napisali su.

Osim toga, rođendan kraljice obilježila je i Westminsterska opatija koja se nakon pandemije vratila jednom od starih običaja - u čast rođendana oglasila su se i zvona opatije!

Ovo je prvi put da su se zvona opatije oglasila za Camillin rođendan od 2019. Iako je Westminsterska opatija bila poznata po zvonjavi svojih zvona za proslavu rođendana brojnih starijih članova kraljevske obitelji, tradicija se promijenila zbog financijskih problema povezanih s pandemijom.

Izvor: Ostale fotografije / Autor: PROFIMEDIA; MONTAŽA NEVEN BUČEVIĆ

Prije 2020. godine zvona su obilježavala rođendane 12 članova kraljevskih obitelji, no 2022. popis se sastojao od svega dva imena - kraljice Elizabete i princa Charlesa.

Nakon smrti kraljice Elizabete, popis se ponovno promijenio. Ove su godine zvona već zvonila za rođendane Williama i Kate, a London će ih čuti i za rođendan kralja 14. studenog. Osim toga, obilježit će i prvu godišnjicu smrti kraljice Elizabete koja ujedno i označava prvi dan vladavine trenutnog kralja.

SLAVNI I POZNATI

Pogledajte tko je sve u Wimbledonu; kraljica Camilla, princ Albert II, Pippa...

Pogledaj galeriju