René Angélil

Celine Dion nakon smrti supruga: 'Nisam htjela da djeca odrastaju bez oba roditelja'

11.06.2024 u 23:26

Bionic
Reading

Celine Dion i René Angélil bili su u braku 21 godinu, a u braku su dobili troje djece Renéa Charlesa i blizance Eddyja i Nelsona. Nakon što su izgubili oca, Dion je odlučila da neće dopustiti da njezino troje djece ostane bez oba roditelja

Posljednjih 10-ak godina u životu glazbenice Celine Dion posebno je teško i obilježeno velikim zdravstvenim problemima u obitelji. Osim što je i sama oboljela od bolnog sindroma ukočene osobe, prije otprilike osam godina izgubila je svog supruga nakon teške bolesti.

Godine 2016. glazbeni producent René Angélil preminuo je od raka grla, a njegovu suprugu Celine Dion njegov je odlazak potaknuo da se snažnije bori protiv vlastite bolesti.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Gotovo dva desetljeća Dion se protiv dijagnoze borila u tajnosti, no 2022. priznala je javnosti svoje teško zdravstveno stanje jer je shvatila da više nema energije koliko je imala ranije te da zbog bolesti više ne može nastupati kao ranije. Ipak, nakon odlaska supruga postala je snažnija te je naučila živjeti s bolesti kako njezina djeca ne bi izgubila i drugog roditelja.

'U jednom sam trenutku jedva hodala i jako mi je nedostajalo živosti. Moja djeca su to počela primjećivati. Rekla sam si: 'OK, već su izgubili roditelja. Ne želim da se boje.', ali dala sam im do znanja: 'Izgubili ste tatu, ali mama ima drugačiju bolest. Neću umrijeti. To je nešto s čime ću naučiti živjeti.', ispričala je Celine Dion za strane medije.

Zbog bolesti koja uzrokuje nekontrolirano bolno napinjanje i grčenje mišića, glazbenica je odlučila da neko vrijeme neće pjevati.

  • +4
Celine Dion Izvor: EPA / Autor: MARTIAL TREZZINI