sjećate li se njih?

Cure iz benda Bangles rasturale su 80-ih, a lijepa pjevačica i danas izgleda senzacionalno

02.07.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Pjesme 'Walk Like An Egyptian', 'Manic Monday', 'Eternal Flame', 'Hazy Shade of Winter' bile su nezaobilazne na svakom tulumu u devedesetim, a i danas se često mogu čuti na radijskim postajama. Bile su to pjesme najpopularnijeg ženskog benda osamdesetih

Atraktivne, ali prije svega glazbeno talentirane djevojke napravile su pravi bum na sceni. Bangles je američki ženski glazbeni sastav koji se oformio u u Los Angelesupočetkom 1980-ih.

Nastali su tako što se Susanna Hoffs pridružila sestrama Vicki Peterson i Debbi Peterson. Trio je kratko ima naziv The Colours te se preimenovao u The Supersonic Bangs, da bi nakraju nastao naziv The Bangs.

Izvor: Društvene mreže

Postava Susanna Hoffs (vokal/gitara), Vicki Peterson (gitara/vokal), Debbi Peterson (vokal/bubnjevi) i Annette Zilinskas (vokal/bas) snimila je 1982. godine EP i singl 'The Real World', a prije njegove objave iz imena su izbacile 'The' i dodale 'les' i postale Bangles.

Grupa se razišla krajem 80-ih, a ponovo su se okupile krajem 90-ih. Tada su izjavile da povod njihovu ponovnom okupljanju nije sviranje unosnih nostalgija-koncerata, već želja da se ponovno posvete svom originalnom, garažnom zvuku, kakav su imale prije no što je producent David Kahne od njih napravio vrstan power-pop band.

  • +2
Susanna Hoffs Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / Getty images / Profimedia

U međuvremenu Susanna Hoffs je nastavila uspješnu solo karijeru. Godine 1991. Susanna je objavila prvi solo album, 'When You're a Boy'. Godine 1996. Hoffs je objavila svoj drugi solo album 'Susanna Hoffs', a treći solo album 'Someday' izašao je 2012. Objavila ga je sama i na njega je utjecala glazba 1960-ih. Među ostalim je snimila obradu 'The Look of Love' za soundtrack prvog filma Austina Powersa.

I danas je neumorno stvara i nastupa, a u travnju 2023. je objavila svoj prvi roman 'This Bird Has Flown'. New York Times ga je nazvao 'pametnom romansom o iskupljenju rock zvijezde'.

Inače, Hoffs se može pohvaliti jednim od najmarkantnijih i najomiljenijih glasova pop glazbi. Majka joj je filmska redateljica Tamar Ruth, a otac Joshua Allen Hoffs, psihoanalitičar. Kao mlada djevojka voljela je pjevati i svirati gitaru te je nastavila studirati kazalište, ples i umjetnost na čuvenom sveučilištu Berkeley.

Danas glazbenica ima 65 godina i izgleda bolje nego ikada. Kad je riječ o privatnom životu, u u dogodišnjem je braku s Jayem Roachom. Zajedno imaju sinove Sama i Jacksona Roacha.