PETKOM NA HRT-U

Danijela Trbović vodit će novi kviz o EU

14.03.2013 u 17:23

Bionic
Reading

Program Hrvatske radiotelevizije postaje bogatiji za zabavno-obrazovni kviz o Europskoj uniji koji će voditi Daniela Trbović, a emitirat će se petkom na Prvom programu HRT-a u udarnom terminu, u 20,15 sati

Hrvatska radiotelevizija pobijedila je na natječaju i odobreno joj je 190.000 eura (1,4 milijuna kuna) iz europskih fondova za produkciju zabavno-informativnog kviza o Europskoj uniji čija je zadaća informiranje hrvatskih građana o učincima članstva u Europskoj uniji uoči ulaska u EU 1. srpnja 2013. godine.

Kviz je zamišljen kao zabavno-obrazovni show u kojem će se sudionici natjecati u poznavanju Europske unije i to iz područja povijesti, kulture, društva, tradicije i politike na ležeran, zabavan i informativan način.

Voditeljica kviza bit će Daniela Trbovića koncipiran je kao niz od deset polusatnih emisija koje će se emitirati petkom na Prvom programu HRT-a u udarnom terminu, u 20,15 sati.

Prva emisija na programu je 26. travnja, a kviz završava 28. lipnja, netom prije ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU 1. srpnja. Cilj je da građani neposredno prije samog ulaska saznaju konkretne informacije o tome kako će članstvo praktično i konkretno utjecati na njihov osobni svakodnevni život.

Sredstva za ovaj projekt dodjeljuju se iz programa IPA INFO kojim Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj financira aktivnosti informiranja javnosti o tome što Hrvatskoj donosi članstvo u Europskoj uniji.

'Ponosni smo što je upravo HRT izabran kao nositelj ovog važnog projekta informiranja naših građana. Sa svoje strane učinit ćemo sve da ga što kvalitetnije i profesionalnije provedemo, za što imamo znanja, iskustva i kapaciteta. Na zabavan i ležeran način, kroz kviz znanja, našoj ćemo publici približiti neka od ključnih pitanja funkcioniranja EU i upoznati ih s tim što dobivaju ili eventualno gube ulaskom u članstvo', rekla je Maja Tokić, v. d. urednica Zabavnog programa HRT-a i ujedno voditeljica ovoga projekta.