DESTINACIJA - FRANCUSKA

Dok se Kate oporavlja, princ William odlazi na put i to u zanimljivom društvu

28.05.2024 u 13:50

Bionic
Reading

Princ od Walesa spreman je pridružiti se nekolicini članova drugih europskih kraljevskih obitelji s kojima će otputovati u Francusku na obilježavanje 80. godišnjice Dana D, bitke za Normandiju koja se vodila 1944. između snaga nacističke Njemačke, koje su okupirale zapadnu Europu, i savezničkih snaga u Drugom svjetskom ratu

41-godišnji princ William pakira kofere i sprema se za put sve do francuskog Saint Laurenta sur Mur, gdje će zajedno s 25 šefova država i veterana iz cijelog svijeta 6. lipnja prisustvovati međunarodnoj komemorativnoj ceremoniji povodom obilježavanja 80. godišnjice Dana D.

Dok Kate Middleton ostaje kod kuće s djecom, vodeći i dalje svoju bitku s karcinomom, princu Williamu na putu će se pridružiti i članovi drugih europskih kraljevskih obitelji.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Najavljen je dolazak danskog kralja Frederika, norveškog princa Haakona, nizozemskog kralja Willema-Alexandera i kraljice Maxime te belgijskog kralja Philippea i kraljice Mathilde.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ranije tog dana kralj Charles III i kraljica Camilla pridružit će se događaju Ministarstva obrane i Kraljevske britanske legije u Memorijalnom centru britanske Normandije u Ver-sur-Meru, dok će William prisustvovati kanadskoj komemoraciji u centru Juno Beach, u Courseulles- sur-Meru.

KIŠI USPRKOS

Prva bez Kate Middleton: Princ William ugostio vrtnu zabavu u Buckinghamskoj palači

Pogledaj galeriju