odlazak velikana

Dolly Parton, Barbra Streisand, Russell Crowe i mnogi drugi opraštaju se od Krisa Kristoffersona

30.09.2024 u 11:57

Bionic
Reading

Nagrađivani country pjevač i uspješan glumac, dobitnik višestrukih nagrada i priznanja, između ostalog i onih za životno djelo, uključujući The Recording Academy, Country Music Association i Academy of Country Music, preminuo je u 88. godini života. Obožavatelji i slavni su shrvani te na društvenim mrežama odaju počast Krisu Kristoffersonu

Nakon što se etablikao kao pjevač, početkom 1970.-ih, započeo je i glumačku karijeru. Jedna od najpoznatijih uloga Krisa Kristoffersona bila je ona u filmu 'Zvijezda je rođena', uz Barbru Streisand, što je bio jedan od najpopularnijih filmova u 1976. godini.

Ona se od njega oprostila prisjećanjem na prvi susret. 'Kad sam prvi put vidjela Krisa kako nastupa u klubu Troubadour u L.A.-u, znala sam da je nešto posebno. Bos i drndajući po gitari, činio se kao savršen izbor za scenarij koji sam razvijala, a koji je na kraju postao - 'Zvijezda je rođena'', počela je objavu Barbra i nastavila:

Brad Pitt kroz godine Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

'U filmu smo Kris i ja pjevali pjesmu koju sam napisao za glavnu ljubavnu temu filma, 'Evergreen'. Za moj posljednji koncert 2019. u londonskom Hyde Parku, zamolila sam Krisa da mi se pridruži na pozornici kako bih otpjevali naš drugi duet 'Lost Inside Of You'. Bio je šarmantan kao i uvijek, a publika ga je dočekala s ovacijama. Bilo je zadovoljstvo vidjeti ga kako dobiva priznanje i ljubav koju je itekako zaslužio. Moje misli idu prema Krisovoj ženi, Lisi za koju znam da ga je podržavala na svaki mogući način', poručila je.

Emotivne poruke se nižu

'Teško je zamisliti svijet bez Krisa Kristoffersona. Poznavati ga i pjevati s njim jedan je od najvećih blagoslova u mom životu. RIP Kris. Nedostajat ćeš mi', poručila je glazbenica Sheryl Crow.

Dolly Parton se oglasila na Twitteru. 'Kakav veliki gubitak, kakav veliki autor, Kakav veliki glumac, kakav veliki prijatelj. Zauvijek ću tevoljeti', poručila je.

Od Krisriffersona se oprostio i Russell Crowe. 'Kakav je život vodio. Bio je dobro društvo, veliki čovjek. Vidimo se na cesti stari druže', poručio je.

'Čovjek s najvećim srcem. Jako ćeš nam nedostajati. Odmori se, prijatelju', napisala je pjevačica LeAnn Rimes.

'Voljela sam ovog čovjeka, njegov talent, njegov um i njegovo prekrasno srce. Sretan put, prijatelju', poruka je od glazbenice Melisse Etheridge. Uz poruku je objavila i fotografiju s Krisriffersonom.