ostala njegov zaštitni znak

Dragan Bjelogrlić o ulozi Bobe iz Boljeg života: 'Kako su me stigle godine, sve više mi to godi'

23.09.2024 u 10:42

Bionic
Reading

Čuveni glumac, redatelj i producent, Dragan Bjelogrlić boravio je u Hrvatskoj, točnije u Rovinju na Weekend Media Festivalu. Neizbrisiv trag na njegovu karijeru ostavila je uloga Bobe Popadića iz kultne serije 'Bolji život'

Kultna serija 'Bolji život' emitirala se od 1987. do 1991. godine i bila je jedna od najgledanijih serija u bivšoj državi. Ostala je simbol jednog vremena, a i dalje je omiljena i aktualna među publikom.

Pratila se peteročlana obitelj Popadić - otac, majka i njihovo troje djece, desecima slavnih glumaca u manjim ulogama. Jedan od mnogima najomiljenijih i najsimpatičnijih junaka serije bio je Dragan Bjelogrlić u ulozi buntovnog Slobodana Bobe Popadića.

Od Afrike do Monaca: Kako je lijepa Charlene postala 'najtužnija princeza' Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Nećkao se oko uloge

U vrijeme emitiranja prve epizode imao 24 godine i još je bio student na beogradskoj Akademiji dramskih umjetnosti. U početku se premišljao hoće li prihvatiti ulogu, sada priznaje da nikad nije bio popularniji nego tada. Za vrijeme snimanja dosta je stvari promijenio u scenariju. Ranije je otkrio da je najviše utjecao na izbacivanje scena iz Bobinih vojničkih dana i samim tim sklanjanje fokusa s razdoblja provedenog u vojsi.

  • +6
Dragan Bjelogrlić Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Zanimljivo je da Bjelogrlić nije bio predviđen u prvobitnoj postavci za ulogu najmlađeg člana porodice Popadić. Tada je za Giginog i Emilijinog sina bio viđen Igor Pervić, u to vrijeme mladi glumac u naponu svoje popularnosti koji je ulogu odbio jer mu nije odgovorao ritam snimanja i dužina trajanja serije..

U BEOGRADU

Jelena Đoković stigla je sama, a veliku pozornost izazvala je pratnja Dragana Bjelogrlića

Pogledaj galeriju

Bjelogrlić je na gostovanju u Rovinju otkrio je smeta li mu još uvijek to što ga većina ljudi doživljava kroz seriju 'Bolji život'. Kaže kako je to godinama sve manje slučaj. 'Kako su me stigle godine, sve više mi godi uloga da me smatraju za nestašnog mladića. Ako je i bilo takvih perioda, to je bilo kad sam bio mlad gdje vas to smeta, izjavio je za HRT. To je, kako je rekao, 'sada otišlo na neki drugi nivo, te da 'Bolji život' nadilazi samo jednu seriju i jednu ulogu'. 'To je jednostavno jedna uspomena na neko vrijeme koje je bilo potpuno drugačije', istaknuo je.