glumac i redatelj

Dragan Bjelogrlić proglašen je krivim: Evo koju je kaznu dobio za fizički napad

25.10.2024 u 17:14

Bionic
Reading

Proslavljeni 61-godišnji srpski glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić dočekao je sudsku presudu za fizički napad koji se zbio prije više od tri godine

Glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić na sudu u Beogradu je proglašen krivim za fizički napad na kolegu Predraga Gagu Antonijevića.

Dragan Bjelogrlić optužen na šest mjeseci uvjetno

Srpski Blic prenosi da je prvostupanjski osuđen na šest mjeseci uvjetno, uz provjeru od dvije godine. Odluka je donesena više od godine i pol od početka suđenja, koje je započelo u ožujku 2023. godine, a na kojem se glumac izjasnio nedužnim.

Podsjetimo, sporni događaj zbio se u hotelu Ambasador u Nišu, u kolovozu 2021. godine. Kamere su sve zabilježile te se jasno vidjelo kako je Bjelogrlić fizički napao kolegu.

  • +3
Dragan Bjelogrlić Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Incident zabilježen na kamerama

Obrana se temeljila na tezi da kamere nisu prikazale cijelu situaciju, a pozvali su se i na medijski linč koji je glumac nakon napada doživljavao. Istaknuli su i kako je u hotelu Bjelogrlić odmah dao izjavu te ga je policija pustila, a da su napisi u medijima pogrešno prikazali događaj.

Navodno je do tučnjave došlo zbog komentara filma 'Dar iz Jasenovca', koji je Antonijević režirao, a koji je navodno smetao Bjelogrliću. On je, pak, tvrdio da je situacija obrnuta. No, sud je rekao svoje.

Inače, samo par dana ranije Bjelogrlić je snimljen u rijetkom pojavljivanju sa sinom Aleksejem, koji je od oca naslijedio ljubav prema glumi te je 2021. postao najmlađi član Jugoslavenskog dramskog kazališta ikada.