bio i na policiji

Evo što je napravio Nizozemac Joost Klein nakon čega je diskvalificiran s Eurosonga

11.05.2024 u 16:36

Bionic
Reading

Nizozemski predstavnik Joost Klein neće nastupiti u finalu Eurosonga. Klein je diskvalificiran s natjecanja, a sada je poznato što je dovelo do toga

Ususret velikom finalu Eurosonga, koji se ove godine odražava u Švedskoj, potresaju brojni skandali i iznenađenja. Jedan od posljednjih u nizu je diskvalifikacija nizozemskog predstavnika Joosta Kleina.

Naime, nizozemski pjevač Joost Klein i njegova pjesma 'Europapa' diskvalificirani su s Eurosonga 2024., priopćila je Europska radiodifuzna unija (EBU) koja organizira natjecanje.

Švedska policija istražila je pritužbu jedne članice produkcijske ekipe nakon incidenta nakon njegovog nastupa u polufinalu u četvrtak navečer. Dok pravni proces ide svojim tijekom, ne bi bilo prikladno da on nastavi s natjecanjem. Željeli bismo jasno naglasiti da, suprotno nekim medijskim izvješćima i nagađanjima na društvenim mrežama, u ovaj incident nije bio uključen niti jedan drugi izvođač ili član izaslanstva. Zadržavamo politiku nulte tolerancije prema neprimjerenom ponašanju na našem događaju i predani smo pružanju sigurne i zaštićene radne okoline za sve na natjecanju. U svjetlu ovoga, ponašanje Joosta Kleina prema članu tima smatra se kršenjem pravila natjecanja', stoji u priopćenju EBU-a.

Rim Tim Tagi Dim

Baby Lasagna odradio je generalnu probu; pogledajte fotografije!

Pogledaj galeriju

A od tada se svi pitaju što je to dovelo do diskvalifikacije s natjecanja. Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje Joost Klein se u četvrtak nakon nastupa grubo okomio na švedsku fotografkinju, a nakon što ga je ona nastavila fotografirati, podigao je ruku na nju.

'Fotografkinja Švedske televizije Joosta Kleina policiji je prijavila u petak rano ujutro pa je on petak popodne umjesto na probi finala Eurosonga proveo na ispitivanju kod policije. Nakon što su tijekom petka i subote saslušani svi svjedoci nemilog događaja, EBU je sazvao sastanak na kojem je jednoglasno donesena odluka o isključivanju Nizozemca s Eurosonga čime je ujedno poslana i poruka da nikakvo nasilje nećemo tolerirati,' rekao je izvor iz EBU-a za Jutarnji list.

  • +114
Proba natjecatelja uoči finalne večeri Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Švedske i nizozemske novinske kuće izvijestile su da se protiv Kleina, koji je u finalu trebao nastupiti s pjesmom Europapa, vodi istraga nakon incidenta koji je uključivao djelatnicu televizijske producentske ekipe.

'Muškarac je osumnjičen za prijetnje i zastrašivanje. Ispitala ga je policija, ali nije zadržan', objavila je glasnogovornica švedske policije.

'Očevid je završen pošto je policija je poduzela sve istražne radnje i ispitala osumnjičenog, tužiteljicu i svjedoke. Slijedi uobičajeni pravni proces', dodala je.