neće poći očevim stopama

Smije li princ George ispuniti svoj san i postati slavni kuhar?

11.10.2024 u 20:32

Bionic
Reading

Sigurno je kako princ George neće poći očevim stopama i upisati Vojnu akademiju, a sve se više čini i kako je izabrao karijeru kojom bi se bavio do preuzimanja krune

Iako je jasno da ga jednog dana čeka preuzimanje britanskog trona od oca princa Williama, mladi princ George svjestan je da će do tog trenutka imati puno prilika i za istraživanje drugačijih profesionalnih puteva. Tvrdi i da je otkrio čime se želi baviti u bližoj budućnosti.

U dobi od 11 godina, princ George već pokazuje talent u kuhinji i interes za pripremom jela te mu je želja postati - chef! I to, po mogućnosti, vrhunski pizza-majstor.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Svoju želju je i 'službeno' obznanio prilikom nedavne posjete obožavanom obiteljskom odmorištu Anmer Hall u Sandringhamu. Jednog dana s majkom Kate Middleton i nekolicinom prijatelja posjetio je lokalni restoran i došao do kuhinje. Kada je ugledao što se u njoj zbiva te uočio peć za pizzu na drveni ugljen, sve mu je bilo jasno.

Princ George želi postati kuhar

'Ovime se želim baviti kada odrastem!', prenosi njegove riječi vlasnik restorana Desmond MacCarthy za Daily Mail.

'Za princa George nakon posjeta nije bilo sumnje. Ovdje je došao s majkom i prijateljima, jer Sandringham nije toliko daleko. Stvarno je drag dječak.'

  • +5
Princ William i Kate Middleton u Southportu Izvor: Profimedia / Autor: Danny Lawson / Avalon / Profimedia

Rušenje stoljetne tradicije

Ono što je sigurno jest da princ George neće poći očevim stopama i upisati Vojnu akademiju na koju je William bio primoran ići, te će već time prekršiti stoljetnu obiteljsku tradiciju.

Ipak, postavlja se pitanje: smije li uopće postati slavni kuhar i istovremeno nositi titulu britanskog prijestolonasljednika? Odgovor je još uvijek nepoznat. Upravo činjenica da se ovako nešto nije dogodilo ranije u povijesti, znači i da ne postoje konkretna pravila koja bi mu branila da njeguje profesionalnu karijeru u kulinarskim vodama pa ostaje za vidjeti kako će sve Buckinghamska plača riješiti - ako do toga, naravno, uopće i dođe.

Princ George obožava talijansku kuhinju

Ono što je za sada sigurno jest da interes za kuhanjem i profinjeni ukus u hranu već itekako postoje u mladom Georgeu, kojem je najdraža talijanska kuhinja. Dapače, dok njegovi vršnjaci uzdišu za McDonalds'om, on je lud za otmjenom - carbonarom!

  • +2
Kate Middleton i princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Will Warr/Kensington Palace / PA Images / Profimedia

'Upoznao sam princa Williama i djecu više puta tijekom godina i znam koliko je George lud za carbonarom. Samo čekam da me pozovu pa da ih kuša, a jednom kada proba moju carbonaru, više neće htjeti jesti niti jednu', samopouzdano tvrdi chef Aldo Zili.

Ima brojne hobije

Osim interesa prema gastro vodama, budući kralj njeguje i brojne hobije, među kojima su odnedavno ronjenje i letenje.

Naime, pred kraj ljetnih praznika 11-godišnjak je letio s instruktorom dok su njegovi roditelji gledali sa zemlje na aerodromu White Waltham u blizini Maidenheada, Berkshire, 20 minuta vožnje od njihove kuće u Windsoru.

narasli su

Prinčevi George i Louis i princeza Louis sve više sliče na roditelje

Pogledaj galeriju

Sportski duh mladi je princ itekako imao od koga naslijediti jer ipak je princ William tijekom studiranja iskušao razne sportove, uključujući i vaterpolo: 'Budući da sam plivao i igrao vaterpolo tijekom svojih dana u školi i na sveučilištu, itekako sam svjestan velike dobrobiti i zadovoljstva koje mogu izvući iz toga', rekao je 2007. kada je bio imenovan pokroviteljem Plivačke udruge engleskih škola.