NOVA ŽIVOTNA PUSTOLOVINA

Franka Batelić: 'Svašta se može naći u mojoj kućnoj kinoteci'

14.05.2019 u 06:39

Bionic
Reading

Prošla 2018. apsolutno je bila njezina godina. Franka Batelić se vratila s novim pjesmama koje su osvojile publiku, nastupila je na Eurosongu u Portugalu, krajem godine objavila album 'S tobom', a ono što će posebno pamtiti cijeli život vjenčanje je s Vedranom Ćorlukom nakon šest godina veze. U 2019. nastavila je skupljati plodove svog rada, osvojila je brojne nagrade, a iza nje je i novi projekt. O njemu, planovima vezanim uz glazbenu karijeru i godišnjici braka govorila je za tportal

Naša 26-godišnja pjevačica već je odavno pokazala koliko je talentirana. Svoju umjetničku svestranost Franka Batelić pokazala je još jednom u Disneyjevu filmu 'Aladin', u kojem je nedavno utjelovila princezu Jasminu te tako svojim glasom doprinijela realizaciji hrvatske inačice tog filma koji stiže u kina 23. svibnja. Kako obožava filmsku umjetnost, ranije je izjavila da aktivno razmišlja o glumi te da joj je velika želja dobiti ulogu u nekom mjuziklu. Pored uspjeha na poslovnom planu, Franka, koja trenutno živi na dvije adrese - u Zagrebu i u Moskvi - u kojoj njezin suprug Vedran Ćorluka igra za nogometni klub Lokomotiv, proživljava pravu ljubavnu bajku.

'Aladin', odnosno lik Jasmine prvo vam je sudjelovanje u sinkronizaciji filma, a ranije ste pjevali samo neke songove. Jeste li bez razmišljanja pristali na taj angažman i kako su izgledale pripreme za to?

Oduvijek me zanimalo kako je to posuditi glas nekom liku iz crtića ili filma i kada su me nazvali i predložili da utjelovim baš Jasminu, naravno da sam odmah prihvatila jer je Aladin moj najdraži crtani film, a u ovom slučaju dajem glas pravoj Jasmini, u pravom filmu, pa je osjećaj zato još bolji.

Minea, Jelena Rozga, Maja Šuput, Edo Maajka - samo su neki od poznatih pjevača koji su posudili svoje glasove. Svi su od reda bili oduševljeni svojim projektima. Biste li još jednom ponovili to iskustvo?

Apsolutno. Istog trena! Uživala sam u svakoj sceni i u svakom trenutku. Uživala sam pjevajući u 'Vrlo zapetljanoj priči' prije nekoliko godina, a sada je užitak još veći.

Riječ je o animiranom klasiku koji je obilježio djetinjstvo generacija diljem svijeta. Kakve ste vi crtiće i filmove voljeli gledati kao djevojčica, tko su vam bili omiljeni likovi?

'Aladin' je zaista crtani film koji je obilježio moje djetinjstvo. Bili su tu i 'Kralj lavova' i 'Mala sirena', ali nitko se za mene nije mogao mjeriti s Aladinom. Otkad sam dobila kazetu iz Trsta na talijanskom, naučila sam cijeli crtić napamet, a pjesma 'A Whole New World' za mene je najljepša pjesma ikada skladana za crtani film. Baš zbog toga i svih sjećanja koja vežem uz crtani film, otpjevati hrvatsku verziju te pjesme u 'Aladinu' za mene je bilo toliko emotivno i predivno iskustvo.

Što ste zadnje pogledali od filmova u kinu ili kućnoj atmosferi?

Uf! Obožavam filmove i gotovo na tjednoj bazi nastojim pogledati barem dva dobra filma. Zadnje sam pogledala 'Todos los saben', film Penelope Cruz i Javiera Bardema. Volim sve žanrove, a u zadnje vrijeme preferiram europsku produkciju. Ipak, svašta se može naći u mojoj kućnoj kinoteci. (smijeh)

  • +14
Franka Batelić Izvor: Cropix / Autor: Srecko Niketic / CROPIX

Postoji li neki žanr filma koji baš izbjegavate?

Cheezy romcoms su vrlo rijetko na tapetu kod mene doma. (smijeh)

Što trenutno pripremate kad je o glazbi riječ?

Spremamo malo drukčiju pjesmu i sigurna sam da će vas iznenaditi te vam donijeti dašak sreće i pozitive. Nakon lagane ljubavne pjesme 'Tajno', koju sam izvela na Zagrebačkom festivalu, sjeli smo i razmišljali što ćemo snimiti dalje. Imali smo tri pjesme, puno radili, snimali i pobijedila je ova koja uskoro izlazi.

Uskoro ćete proslaviti godišnjicu braka. Gdje i kako ćete je obilježiti?

Nismo još razmišljali o tome.