radoholičar

Goran Višnjić: 'Ako radim na nekoj ulozi koju volim to mi stvarno puni baterije'

14.08.2024 u 08:40

Bionic
Reading

Šibenski glumac i producent Goran Višnjić, s uspješnom holivudskom karijerom, u Dalmaciji boravi već mjesecima. Naime, igrao je u predstavi 'Ekvinocijo' na Dubrovačkim ljetnim igrama, a Goran Višnjić bio je i na otvorenju Croatian International Film Festival, Brač film festivalu te je našao vremena da svrati i ove godine u Zagvozd

Goran Višnjić nakon dva desetljeća izbivanja s kazališnih pozornica, s lakoćom je uskočio u komad 'Ekvinocijo' Krešimira Dolenčića, u zaigrao uz Zrinku Cvitešić. Zbog te je uloge pustio brkove.

Mijenjati se mora

Glumac je objasnio da je to zato što je lik iz 19. stoljeća pa je 'nešto htio napraviti da ne mora imat šminku i frizuru' te je zato pustio brkove. Kaže da stalno ima ili 'neke brkove ili neku bradu' pa dužu kosu, kraću kosu. Nije stvar imidža jer glumci, ističe, 'stalno mijenjaju imidž, to je sastavni dio posla.'

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

'Ja sam blagoslovljen da radim posao koji volim tako da ako radim na nekoj ulozi koju volim to mi stvarno puni baterije, a ovo što se kaže baš punjenje baterija i odmor, meni treba nekih 15 dana odmora i to je to, uživam u svom poslu i lijepo mi je dok radim', rekao je za In Magazin.

hrvatski ponos

Svjetski, a naši: Zrinka Cvitešić, Luka Peroš i Goran Višnjić stigli u Dubrovnik

Pogledaj galeriju

Premda je od prve epizode 'Hitne službe' prošlo tri desetljeća, glumce i dalje veže prijateljstvo. Zato ga je ugodno iznenadio susret sa Shaneom Westom u Dubrovniku.

Objasnio je da je 'cijela ekipa Hitne službe je jako uska grupa ljudi i da su čak za vrijeme snimanja išli zajedno na odmore i za Božić, Novu godinu a preko ljeta su dolazili u Hrvatsku'. Nedavni susret prije sa Shaneom je 'ispao potpuno slučajno'. Bio je na krstarenju i nazvao je Šibenčanina da pita što da radi dok je Dubrovniku može li mu preporučit neki restoran pa je on rekao da će ga odvesti na ručak.

STIŽE EKVINOCIJO

Zrinka Cvitešić i Goran Višnjić predvodili sjajnu glumačku ekipu

Pogledaj galeriju