holivudski zavodnik

Od smeđe preko sijede do crne kose i brkova: Pogledajte kako se Goran Višnjić mijenjao kroz godine

09.09.2024 u 15:04

Bionic
Reading

Jedan od naših najuspješnijih glumaca, Goran Višnjić, na današnji rad slavi svoj 52. rođendan. Šibenčanin se devedesetih probio na svjetsku scenu i to zahvaljujući ulozi Luke Kovača u kultnoj liječničkoj seriji 'ER', odnosno 'Hitna služba'. Od tada privlači pažnju publike i medija svojim talentom ali i pojavnošću

Goran Višnjić je jedan od rijetkih domaćih glumaca koji je ostvario uspješnu inozemnu karijeru, postao amabasador domaćeg dramskog talenta u svijetu i ostvario američki san.

Rođen je šibenskoj radničkoj obitelji, majka mu je bila prodavačica, a otac vozač autobusa. Još kao dječak je pokazivao talent za glumu. Od rane dobi je zaigrao u raznim kazališnim predstavama, a na velikom platnu prvi put se pojavio u kontroverznom filmu 'Braća po materi' iz 1988., u kojem je glumio mladog ustašu.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

U Zagrebu je upisao Akademiju dramske umjetnosti, a kao studenta na drugoj godini akademije zapazio ga je profesor Joško Juvančić te mu ponudio ulogu Hamleta u predstavi koju je postavljao na Dubrovačkim ljetnim igrama. Prije preseljenja u Hollywood ostvario je uloge u filmovima 'Mirotvorac', 'Dobrodošli u Sarajevo' i 'Practical Magic'. 1998. godine pojavio se u Madonninom video spotu za pjesmu 'The Power of Good-Bye'.

Izvor: Društvene mreže

Njegov šarm nikada nije izblijedio

Svojedobno ga se spominjalo u kontekstu kandidata za igranje uloge Jamesa Bonda, no osim karijerom publiku je zavodio i svojim šarmom i markantnim izgledom. Idu godine i za njega, ali samo one kronološke.

ulovljen na odmoru

Goran Višnjić u šetnji Šibenikom pokazao novi imidž

Pogledaj galeriju

U inozemnim i u domaćim vodama izgradio je imidž neodoljivog zavodnika, a jedini je Hrvat koji se pojavio na prestižnoj listi top sto najseksi muškaraca svijeta po izboru magazina The People.

Tijekom godina je furao razne frizure - od svjetlije smeđe kose, da bi neko vrijeme njegovao i 'sijedi izgled', a u posljednje vrijeme se vratio crnoj boji kose. Početkom ovog ljeta se pojavio u rodnom gradu s brkovima i bradicom.

  • +9
Goran Višnjić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Zahvaljujući ulozi Erika Crvenog u seriji 'Vikings: Valhalla' imamo ga priliku vidjeti s dugom kosom ni bradom. Višnjić sa suprugom Evom i njihovom djecom trenutno radi i živi u Londonu.