to joj je tradicija

Procurilo kad će se Kate Middleton ponovo pojaviti u javnosti

28.06.2024 u 08:23

Bionic
Reading

Kate Middleton velika je ljubiteljica tenisa, a i sama je pokroviteljica All England Lawn Tennis and Croquet Cluba. Posljednjih nekoliko godina uručuje nagradu wimbledonskim pobjednicima, no još uvijek se ne zna hoće li to činiti i ove godine

Kate Middleton jedno je od omiljenih lica kojima se iz godine u godinu divimo na Wimbledonu, no ove je godine njen dolazak ipak upitan. S obzirom da princeza boluje od karcinoma te su za njezina javna pojavljivanja odgovorni liječnici, o njihovom 'zelenom svjetlu' ovisi i ovo pojavljivanje.

Tradicionalno Middleton svake godine uručuje pehare pobjednicima tog velikog i iznimno cijenjenog turnira u Londonu, ali i uživa gledajući mečeve kao velika ljubiteljica tenisa i pokroviteljica AELTC-a od 2016. godine.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Iako Kate ne obavlja službene dužnosti zbog preventivne kemoterapije koja je u tijeku, prije dva tjedna zablistala je na ceremoniji 'Trooping the Colour' objasnivši da se ipak ne planira vratiti svim dužnostima, već samo nekim javnim angažmanima tijekom ljetnih mjeseci.

'Nadamo se da će princeza od Walesa moći predati trofeje kao zaštitnica kluba, ali njezino zdravlje i oporavak su prioritet. Ne znamo što ne znamo. Sve što smo rekli je da ćemo raditi s njom i dati joj što više fleksibilnosti. Ne znam tko bi predstavio trofeje kao alternativu. To je nešto o čemu treba razmisliti tek ako bude potrebno. Ostajemo fleksibilni', rekla je predsjednica All England Cluba Debbie Jevans.

trooping the colour, 2024.

S osmijehom na licu: Kate Middleton prvi put u javnosti nakon šest mjeseci

Pogledaj galeriju

'Kao što svatko tko prolazi kroz kemoterapiju zna, postoje dobri i loši dani. Moje liječenje je u tijeku i trajat će još nekoliko mjeseci... Nadam se da ću se pridružiti nekoliko javnih angažmana tijekom ljeta', rekla je Kate nedavno.

Prošle je godine princeza zablistala na Wimbledonu nosivši zelenu ljetnu haljinu te je otkrila kako kraljevska obitelj podržava Španjolca Carlosa Alcaraza.

POZORNO JE PRATILA

Dan koji će ući u povijest: Princeza Charlotte prvi puta na Wimbledonu

Pogledaj galeriju
sve osim nogometa

Učitavanje...