IZNENADNA ODLUKA

Iako su očekivali pozivnicu, Michelle i Barrack Obama nisu pozvani na kraljevsko vjenčanje

11.04.2018 u 14:05

Bionic
Reading

Prema posljednjim informacijama iz Kensingtonske palače, političari i svjetski lideri nisu poželjni na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle. Uključuje to i bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu i njegovu suprugu Michelle, s kojima Harry njeguje dobre odnose već godinama

Iako se na listi pozvanih na kraljevsko vjenčanje godine našlo sveukupno 2640 osoba, to ne uključuje svjetski politički vrh. Kako ističu iz Kensingtonske palače, mladenci ne žele miješati politiku u svoj poseban dan kada slave ljubav.

'Odlučeno je da službeni popis britanskih, ali i međunarodnih političara neće biti potreban princu Harryju i Meghan Markle za vjenčanje. Kraljica je bila konzultirana za ovu odluku', stoji u službenoj objavi palače koja je osvanula i u svim stranim medijima.

  • +45
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovakva odluka ukratko znači ni kako aktualni američki predsjednik Donald Trump, njegova supruga Melania, ali ni kćer Ivanka koja je silno priželjkivala pozivnicu, neće prisustvovati vjenčanju britanskog princa.

  • +6
Princ Harry i Barack Obama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U dvorcu Windsor, na iznenađenje mnogih, neće se toga dana naći ni bivši predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle Obama kojima je sam princ jednom prilikom natuknuo kako će biti pozvani. Osim toga, bivši američki vođa i njegova supruga u bliskim su i prijateljskim odnosima s Harryjem već godinama, pa je ovakva odluka utoliko veće iznenađenje.

Princ Harry i Michelle Obama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prisjetimo, u prosincu prošle godine 33-godišnji princ vodio je poseban intervju s Obamom za BBC, kada se dotaknuo i teme vjenčanja. S nekadašnjom prvom damom Michelle Obamom, Harry je također u vrlo dobrim odnosima, a posebice otkako su surađivali na projektu Invictus Games ,internacionalnom događanju namijenjenom paraolimpijcima.

'Na vjenčanju će biti nazočni ljudi s kojima ili Meghan ili Harry imaju direktnu i blisku vezu', dodali su u svom priopćenju glasnogovornici kraljevske obitelji, no naglasili kako mladenci nakon vjenčanja, u skoroj budućnosti planiraju posjetiti supružnike Obama u Americi.

Ovakva odluka budućeg kraljevskog para suprotna je onoj koju su prije 7 godina donijeli princ William i Kate Middleton. Oni su na svoje vjenčanje poznali svu političku silu svijeta. No, to pak ima veze i s direktnim nasljedstvom britanske krune.

  • +16
Kate Middleton, Meghan Markle, princ Harry i William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dok je William treći na redu za tron, Harry se trenutno nalazi na petom mjestu za nasljedstvo, no nakon što vojvotkinja Kate Middleton uskoro rodi treće dijete, Harry će se pomaknuti na šesto mjesto. Upravo zbog toga princ Harry nije obvezan zvati političku elitu na vlastito vjenčanje.