ANTUN ALEKSA

IDEM ima novi singl 'Slušat pank' i najavljuje objavu drugog albuma

21.10.2024 u 10:52

Bionic
Reading

Nakon ‘Raspadam’ i ‘Jadanja' IDEM u jesen ulazi s novim singlom ‘Slušat pank’, a još jedan je to uvid u dugoočekivani drugi album ‘CIAO’ koji će uskoro biti objavljen

‘S lokalne radio stanice pušten je novi IDEM singl ‘Slušat Pank’. Radio valovima širi se virus koji ljudima, po ulasku u njihove uši, počinje grčiti tijelo u pokrete karakteristične za pank zabave. Pošast se širi nevjerojatnom brzinom. U ovom će apokaliptičnom scenariju uskoro svi slušati pank', izjavio je IDEM povodom novog singla.

IDEM - Slušat Pank Izvor: Društvene mreže

Pjesmu ‘Slušat pank' napisao je Antun Aleksa (IDEM), a snimljena je u kućnom studiju u Zagrebu dok je za miks bio zadužen Dominik Kisić. Spot je sniman ove jeseni po raznim lokacijama u Zagrebu i Karlovcu, a režiju, snimanje, montažu i produkciju potpisuje Pavle Kocanjer aka Vjetroslav Prdinski. ‘Prva skica pjesme nastala je u Zagrebu 2022. godine u nekom naletu zajebancije, ali mi je po dovršavanju iskreno prirasla srcu. Što te ne slomi, to te ojača. <3', dodaje IDEM.

Nakon što je cijelu ljetnu sezonu proveo svirajući po Hrvatskoj i regiji, IDEM je još jednom pokazao zašto je predvodnik najvećeg hypea na nezavisnoj sceni. Njegov multigeneracijski debi album ‘POYY’, sa singlovima poput ‘Žujice’, ‘Potopi ova brod’, ‘Par put godišnje’ ili ‘Barem 500’, zavrijedio je titulu najboljeg regionalnog albuma 2023.

Dok se sprema objaviti dugoočekivani drugi studijski album, Antun Aleksa ili kraće IDEM neumorno objavljuje nove singlove. Nakon ‘Raspadam’ i ‘Jadanja' došao je red na ‘Slušat pank', a treći je to singl s nadolazećeg albuma ‘CIAO' koji će biti objavljen 11. studenog 2024.

Uz ovo izdanje planiran je i intimni koncert u Zagrebu početkom studenog. Detalji oko ekskluzivnog koncerta bit će objavljeni sredinom tjedna, a limitirani broj ulaznica moći će se nabaviti isključivo online.

‘Slušat pank’ je zajedničko izdanje labela Mudri brk i Jeboton, a singl je dostupan na svim streaming platformama.