NAPETO I MRAČNO

'Inspektor Grace' - detektiv čije uznemirujuće slučajeve s guštom pratimo i u drugoj sezoni

10.11.2022 u 08:44

Bionic
Reading

'Inspektor Grace' jedna je od onih serija koje dokazuju da Britanci nikako ne mogu prestati snimati prvoklasne kriminalističke serije kojih se jednostavno ne možemo zasititi

Kriminalističke-dramske serije, kao što se to već odavno pokazalo u praksi, britanska su (i skandinavska) specijalnost, a ovu svojevrsnu maksimu svakako ne opovrgava ni izrazito zapažena (pa je tako, ako je vjerovati BARB-u, njena prva epizoda pred male ekrane privukla preko 7 milijuna Britanaca) mini-serija Inspektor Grace (Grace) kao jedna od novijih 'pridošlica' uvijek popularnom podžanru tzv. 'britanskog krimića'.

Napeto, mračno, britansko

Bazirana na seriji romana višestruko nagrađivanog, kao i izrazito dobro prodavanog britanskog književnika Petera Jamesa (Slijedim te, Smrtonosna šala, Krunski dokaz), u središtu Inspektora Gracea nalazi se, naravno - inspektor Grace.

Roy Grace, a kojeg tumači nepopravljivo dobar John Simm, s jedne strane nekonvencionalan je detektiv koji ne zazire od paranormalnog (zbog čega, dakako, nailazi na podsmijeh svojih kolega), a s druge, pak, čovjek tragično progonjen neobjašnjivim nestankom supruge Sandy (Clare Clabraith).

Ipak, ni njegova nekonvencionalnost ni bol koju uvijek nosi sa sobom ne sprječavaju ga da slučajeve koji se stave ispred njega uspješno privede kraju, a upravo ova potonja odlika čini ga pravom osobom kada je u pitanju razrješavanje ubojstava Katyje i Sophie, tj. supruge i ljubavnice bogatog biznismena Kita Bishopa kojeg bi (dakako, ukoliko se pokaže da je dotični uistinu počinitelj dotičnih zlodjela) također valjalo okarakterizirati kao nekonvencionalnog, ali ne inspektora već ubojicu koji je sposoban biti na dva mjesta istovremeno...

Hoće li Grace uspješno stati na kraj novom izazovu možete saznati uz pomoć vašeg vjernog streaming servisa Pickbox NOW na kojem vam je u cijelosti dostupna druga sezona ove uistinu napete, atmosferične i kvalitetne serije!