ZVIJEZDA FENOMENALNE SERIJE

James Norton - klasični britanski šarmer kojeg se ne možemo zasititi

25.11.2022 u 11:24

Bionic
Reading

James Norton jedan je od onih glumaca koji obožavaju sami sebi postavljati sve veće i veće glumačke izazove, a jedan od njih svakako je i lik Tommyja u odličnoj britanskoj kriminalističko-dramskoj seriji 'Dolina sreće'

Naočitog, šarmantnog i uvijek uglađenog engleskog glumca Jamesa Nortona uvijek iznova volimo vidjeti kako na malim ekranima, tako i na velikim platnima, a kako i ne bi kad je riječ o vrhunskom glumcu mlađe generacije čiji je streloviti zvjezdani uspon posljednjih godina moguće opisati isključivo kao - zaslužen.

Od neimenovanog učenika do okorjelog kriminalca

Započevši svoju relativno kratku karijeru jednom veoma sporednom ulogom - onom neimenovanog učenika u tzv. coming-of-age drami Sve o jednoj djevojci (An Education) - James se od te davne 2009. godine pa do današnjih dana okušao u tumačenju uistinu širokog spektra likova.

Iako bi bilo moguće izdvojiti poveći broj uloga u kojima je dokazao svoju glumačku vještinu - od one šarmantnog tutora Johna u Malim ženama (2019.); preko one ambicioznog mladog novinara Garetha Jonesa u Mr. Jonesu (2019.); pa sve do one Alexa Godmana, sina ruskog mafijaša koji pokušava umaći okovima organiziranog kriminala u McMafiji (2018.) - uloga Tommyja Leea Roycea u Dolini sreće (Happy Valley), a za koju je 2015. godine i nominiran za prestižnu BAFTA nagradu, mogla bi mu biti najuspješnija dosad.

Naime, u dotičnoj višestruko nagrađivanoj britanskoj kriminalističko-dramskoj seriji James igra za sebe pomalo i atipičnog lika, odnosno ni manje ni više nego punokrvnog antagonista. Tommy je okorjeli kriminalac, u suštini psihopat iliti redom: silovatelj (te uzrok samoubojstva Rebecce, majke njegova djeteta te kćeri policijske narednice i glavne junakinje Catherine), krijumčar drogom (zbog čega je i završio u zatvoru) te (potencijalni) suučesnik u otmici koja je pitomi gradić u okrugu Yorkshire 'digla na noge'.

Odgovor na pitanje hoće li Catherine uspjeti Tommyju stati na kraj, kao i Jamea Nortona kakvog do sada niste imali prilike vidjeti možete pronaći na streaming servisu Pickbox NOW na kojem su dostupne obje sezone ove fenomenalne serije!