Božićni specijal 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' počinje s prikazivanjem u ponedjeljak 7. prosinca na RTL-u, a u žiriju uz Željku Klemenčić i Tomislava Špičeka opet sjedi i Ivan Pažanin. Mnogima omiljeni domaći chef nerijetko sa svojim fanovima podijeli kakav savjet za spravljanje hrane, a sad je ponudio recept za brzu pripremu
Jela od plodova mora su tradicionalna jela u mediteranskim zemljama. Danas su plodovi mora ne samo ukusna i zdrava, već su i moderna, trendovska hrana. Mogu se konzumirati topli ili hladni, u kombinaciji s raznim prilozima: krumpir ili neko drugo povrće, riža ili tjestenina, a jedan od svojih recepata s plodovima mora ponudio je svojim pratiteljima na Instagramu jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, Ivan Pažanin.
Poznati chef se može pohvaliti da je tijekom svojeg televizijskog staža stekao cijelu vojsku obožavateljica koje ga na društvenim mrežama ne prate samo radi njegovih kuharskih čarolija. Kad je u Zagrebu, izjavio je, pretežno ide po restoranima, jer nema baš vremena kuhati, ali kad ga 'uhvati takva ura da mi se kuha onda i pripremi nešto'. Evo kako glasi njegov recept za fuže s dimljenim plodovima mora.
Sastojci:
- Domaća šalša
- Bijelo vino
- Riblji ili povrtni temeljac
- Peršin
- Dimljene dagnje i kozice
- Maslinovo ulje
Priprema:
Sve sastojke povezati, začiniti po želji i gustoću umaka iskontrolirati sa temeljcem. 'Miris mora i dima. I zato ti more hvala', poručio je Ivan Pažanin na kraju.