jednostavno i ukusno

Jede vam se tjestenina, a nemate ideju kako je pripremiti? Ivan Pažanin ima super fini recept

06.12.2020 u 12:10

Bionic
Reading

Božićni specijal 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' počinje s prikazivanjem u ponedjeljak 7. prosinca na RTL-u, a u žiriju uz Željku Klemenčić i Tomislava Špičeka opet sjedi i Ivan Pažanin. Mnogima omiljeni domaći chef nerijetko sa svojim fanovima podijeli kakav savjet za spravljanje hrane, a sad je ponudio recept za brzu pripremu

Jela od plodova mora su tradicionalna jela u mediteranskim zemljama. Danas su plodovi mora ne samo ukusna i zdrava, već su i moderna, trendovska hrana. Mogu se konzumirati topli ili hladni, u kombinaciji s raznim prilozima: krumpir ili neko drugo povrće, riža ili tjestenina, a jedan od svojih recepata s plodovima mora ponudio je svojim pratiteljima na Instagramu jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, Ivan Pažanin.

  • +5
Ivan Pažanin Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Poznati chef se može pohvaliti da je tijekom svojeg televizijskog staža stekao cijelu vojsku obožavateljica koje ga na društvenim mrežama ne prate samo radi njegovih kuharskih čarolija. Kad je u Zagrebu, izjavio je, pretežno ide po restoranima, jer nema baš vremena kuhati, ali kad ga 'uhvati takva ura da mi se kuha onda i pripremi nešto'. Evo kako glasi njegov recept za fuže s dimljenim plodovima mora.

Sastojci:

  • Domaća šalša
  • Bijelo vino
  • Riblji ili povrtni temeljac
  • Peršin
  • Dimljene dagnje i kozice
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Sve sastojke povezati, začiniti po želji i gustoću umaka iskontrolirati sa temeljcem. 'Miris mora i dima. I zato ti more hvala', poručio je Ivan Pažanin na kraju.