to se mora isprobati

[FOTO] Volite hobotnicu, a ne znate kako je pripremiti? Ivan Pažanin donosi jednostavan i 'za prste polizati' recept

26.11.2020 u 14:40

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih domaćih chefova, široj javnosti poznat po sudjelovanju u kulinarskim emisijama poput 'Tri, dva, jedan - kuhaj', nedavno je s pratiteljima podijelio kako spravlja hobotnicu ispod peke, a sada im je ponudio način na koji mogu spraviti za gulaš od hobotnice s tagliatellama

S nižim temperaturama pravi je gušt okupiti se oko stola i uživati u delicijama. Recept za pripremu gulaša donosi renomirani kuhar Ivan Pažanin, a način pripreme opisao je na svom Instagramu.

  • +5
Ivan Pažanin Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Sastojci:

  • Hobotnica od 1 kilograma
  • Poriluk
  • Lovorov list
  • Češnjak
  • Peršin
  • Crno vino 1 dcl
  • Prošek
  • Kapari
  • Tagliatelle s špinatom

Priprema:

Sirovu hobotnicu očistiti i isjeći na jednake komadiće. Na izdinstanom poriluku i češnjaku ubaciti hobotnicu. Kuhati sa ostalim začinima dok hobotnica ne bude skroz skuhana. Zalijevati ribljim temeljcem ili vodom do željene gustoće. Začiniti po želji. Skuhanu tjesteninu povezati s gulašom.