Jedan od najpopularnijih domaćih chefova, široj javnosti poznat po sudjelovanju u kulinarskim emisijama poput 'Tri, dva, jedan - kuhaj', nedavno je s pratiteljima podijelio kako spravlja hobotnicu ispod peke, a sada im je ponudio način na koji mogu spraviti za gulaš od hobotnice s tagliatellama
S nižim temperaturama pravi je gušt okupiti se oko stola i uživati u delicijama. Recept za pripremu gulaša donosi renomirani kuhar Ivan Pažanin, a način pripreme opisao je na svom Instagramu.
Sastojci:
- Hobotnica od 1 kilograma
- Poriluk
- Lovorov list
- Češnjak
- Peršin
- Crno vino 1 dcl
- Prošek
- Kapari
- Tagliatelle s špinatom
Priprema:
Sirovu hobotnicu očistiti i isjeći na jednake komadiće. Na izdinstanom poriluku i češnjaku ubaciti hobotnicu. Kuhati sa ostalim začinima dok hobotnica ne bude skroz skuhana. Zalijevati ribljim temeljcem ili vodom do željene gustoće. Začiniti po želji. Skuhanu tjesteninu povezati s gulašom.