Kakva nostalgija

Junaci 'Santa Barbare' na okupu: Znamo kako izgledaju Eden i Cruz, a evo i ostatka ekipe

07.08.2024 u 06:07

Bionic
Reading

Prošlo je već četiri desetljeća od kad je kultna serija udarila kamen temeljac američkoj sapunskoj operi. Tim povodom je organiziran susret junaka NBC serije 'Santa Barbara' koja se u Hrvatskoj počela prikazivati 1990. godine. Mnogi su gledatelji bili prikovani za male ekrane u iščekivanju intriga u životima bogatih obitelji Capwell i Lockridge

Zaluđenost likovima iz 'Santa Barbare' bila je tolika da kruži legenda da su neki u Hrvatskoj znali plaćati mise za ozdravljenje pojedinog lika ili da se najomiljeniji Eden i Cruz, koje su glumili Marcy Walker i A Martinez, ponovno spoje i žive sretno do kraja života.

Serija je bila i ostala fenomen

Obožavatelji kultne serije tijekom godina nisu imali priliku često viđati glumce zajedno, a posebno je bio dirljiv susret upravo između Eden Capwell i Cruza Castilla.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Serija se, podsjetimo, snimala od 1984. do 1993. godine, a imala je čak 2137 epizoda koje su trajale 60 minuta. Do danas je prikazana u više od 40 zemalja.

'Santa Barbara' zauvijek će imati posebno mjesto u kolektivnoj svijesti Hrvata osobito zato što se kod nas emitirala tijekom Domovinskog rata. Svijet bogatih, strastvena ljubavna priča i mnoštvo obrata, mnogima su pružali bijeg od ratnih zbivanja i stvarnosti.

Točno 40 godina nakon premijere serije, dio glumačke i produkcijske ekipe okupio se u Burbanku kako bi proslavio ovu obljetnicu. U nastavku provjerite kako danas izgledaju druge zvijezde kultne sapunice 'Santa Barbara'.