ZA HONORAR OD 572 DOLARA

Malo tko se sjeća da je Leonardo DiCaprio glumio u nekad popularnoj sapunici 'Santa Barbara'

17.04.2019 u 10:09

Bionic
Reading

Prije negoli su scenariji za 'Titanika', 'Čovjeka sa željeznom maskom', 'Povratnika', ali i 'Što muči Gilberta Grapea?' uopće bili u nastanku, Leonardo DiCaprio svoj je put ka slavi odlučio postići preko jedne od najpopularnijih televizijskih sapunica 90-ih - 'Santa Barbari'

Tog detalja iz njegove bogate karijere rijetki se sjećaju, osobito jer je riječ tek o epizodnoj ulozi u kojoj Leonardo DiCaprio glumi Masona Capwella u mladim danima, no ekipa koja je radila na sapunici, mlađahnog glumca se itekako dobro sjeća.

Leonardo DiCaprio u 'Santa Barbari' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Imao je tu neku ozbiljnost u sebi i čim sam ga vidio znao sam da silom želi postati glumac', prisjetio se Jan Powell koji je prisustvovao audiciji s tada 15-godišnjim Leonardom DiCaprijem.

A kako je do angažmana došlo? U svibnju 1990. agentica za talente, Bonnie Liedtke, bila je u potrazi za tinejdžerom koji bi odglumio mladog Masona Capwella u jednoj sceni 'prisjećanja'. 'Nazvali su me čelni ljudi i ja sam im poslala nekoliko dječaka. Leo je bio taj koji ih je sve osvojio. Koliko se sjećam, glumio je klinca koji je imao problema s alkoholom.'

  • +32
Leonardo DiCaprio Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je tada imao 15. godina, DiCaprio je u seriji glumio puno mlađeg dječaka, a za svoj angažman dobio je honorar od tek 572 dolara. Zanimljivost vezana uz 'Santa Barbaru' je ta da je za svoju epizodnu ulogu Leonardo DiCaprio bio čak nominiran za Young Artist Award za najboljeg mladog glumca.